Noordwijk Marketing promoot Noordwijk in alle jaargetijden

Stichting Noordwijk Marketing wil het merk Noordwijk zo goed mogelijk naar buiten toe verkopen. Met het diverse aanbod voor het toerisme en de zakelijke markt en een volle evenementenkalender zijn daar alle kansen voor.

“De marketingorganisatie van Noordwijk zorgt voor de branding van Noordwijk en wordt door de gemeente en deels door de ondernemers gesubsidieerd”, legt directeur Stephen van Es van Noordwijk Marketing uit. “Ons doel is zo de economie van Noordwijk te stimuleren. Als we meer bezoekers weten te trekken, heeft dat uiteindelijk een positief resultaat voord de ondernemers en de gemeente.”

Bekend buiten de eigen grenzen

Hoewel Noordwijk met zijn strand en de zee zichzelf al promoot is de marketing volgens Van Es zeker nodig. “In Nederland is er al een deel dat Noordwijk weet te vinden. Mensen weten dat het Nederlands elftal altijd in Huis ter Duin verblijft en dat hier prominente voetballers wonen. Het gaat er voor ons om dat we het product Noordwijk buiten de eigen grenzen bekend maken en vermarkten.”

Veel mogelijkheden

Toeristen weten de badplaats volgens Van Es al goed te vinden. Vooral in de periode dat de Keukenhof opengaat en de zon schijnt. “Inherent aan een badplaats in Nederland is dat het met minder mooi weer al snel een beetje uitgestorven is. We hebben hier echter ook veel mogelijkheden voor in de dalmaanden. Noordwijk heeft grote congreshotels, waardoor het dorp ook aantrekkelijk is voor zakelijk toerisme. Zo hebben we drie focusgroepen: bewoners, bezoekers en bedrijven.”

Bewoners

Zeker die eerste groep is wat Van Es betreft ook belangrijk. “We willen hen goed informeren wat er in Noordwijk te doen is. Uiteindelijk zijn zij ook consument. Ze gaan ook een hapje eten en naar evenementen.” Voor partijen die zelf evenementen of activiteiten organiseren heeft Noordwijk Marketing een uitgebreide evenementenkalender. Van Es: “Dat kan gaan van een rondje fietsen tot informatie waar en in welke periode je de hond vrij los mag laten lopen, maar ook over grote evenementen zoals het Cirque des Dunes in juli en augustus, een gratis circus op de boulevard.”

European City of Sport

Dit jaar is Noordwijk bovenden European City of Sport, wat inhoudt dat we binnen Nederland hét dorp zijn op het gebied van sport. Zo was er in juli het zeilevenement WK Hobie Multi en we hebben de 10 van Noordwijk gehad, de hardloopwedstrijd die verbonden is aan de Van Der Sar Foundation.

“Daarnaast kun je hier fantastisch surfen en kitesurfen”, zegt Van Es. “Onze fiets- en wandelroutes zijn ook erg goed, maar kunnen nog wat beter onder de aandacht worden gebracht. Tot slot is hier onlangs het nationaal park Hollandse Duinen benoemd. Dat is voor ons iets nieuws om in de markt te gaan zetten. Daarnaast onderzoeken we wat er nodig is om een officieel kuuroord te gaan worden. Zo is de badplaats Noordwijk vroeger ook ontstaan.”

Op de website van Noordwijk vind je allerlei informatie over wat er in en om Noordwijk te beleven is.Een uitagenda, overnachten in Noordwijk, shoppen, aciviteiten, deals, arrangementen, etc.

Kijk op www.noordwijk.info voor meer!

_BT Clear