KunstRoute Noordwijk

_BT Clear

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus wordt voor de derde keer de Kunstroute door initiatiefneemster Henriëtte Kors, georganiseerd.Van 12.00 tot 17.00 uur zetten alle ateliers in zowel Noordwijk Binnen als op Zee hun deuren open. Voor zowel Noordwijkers als toeristen, dagjesmensen, congresgangers en bewoners uit de Bollenstreek.

Bij deze derde editie is de gedachte achter de Kunstroute hetzelfde als vorig jaar, maar de uitvoering is hier en daar iets anders. Zo start de Kunstroute vanuit De Vinkenhof, Achterzeeweg 1, 2201 EM Noordwijk. Een mooie serene omgeving, waar alle kunstenaars zich met één kunstobject zullen presenteren. Bezoekers kunnen in De Vinkenlaankerk de plattegrond met een overzicht van alle deelnemende ateliers, galeries en kunstenaars ophalen en vervolgens op de fiets, lopend of met de auto hun zelf samengestelde route afgaan. Nieuw dit jaar is dat eindexamen leerlingen van de Multimediaklas van het Northgo college tijdens deze twee dagen op de startlocatie hun eindexamenwerk tonen.

Het is opvallend hoeveel kunstenaars er in Noordwijk wonen en werken. Dit jaar doen er 25 ateliers mee. In Noordwijk zijn sinds jaar en dag al veel kunstenaars actief. De Kunstroute is een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de ateliers. Het zal een verrassing zijn om te zien hoeveel verschillende kunstuitingen er zijn. De kwaliteit van het werk is hoog. Allen hebben al een lange reputatie op hun gebied hoog te houden.

De visie achter de Kunstroute is om bezoekers gelegenheid te geven in gesprek te gaan met de kunstenaars. Zodat zij uitleg kunnen geven over hun werk en over hun manier van werken. Sommige mensen hebben er behoefte aan om kunst te begrijpen, zodat ze het daarna meer gaan waarderen. Anderen willen liever horen hoe bepaalde technieken gebruikt worden. De Kunstroute biedt heel veel soorten kunst. Van fotografie tot schilder- en beeldhouwkunst, textielobjecten en meer. Ook het atelier Paspartoe is vertegenwoordigd. Zij tonen het verrassende werk van mensen met een verstandelijke beperking.

Bezoekers kunnen hun hart dus ophalen. Langsgaan bij kunst waar je van houdt, of juist kunstenaars bezoeken die dingen doen die je niet goed kent! Nieuw dit jaar is dat er in de verschillende atelier plaats is gemaakt voor Jonge Nieuwe Talent uit Noordwijk. Dit zijn jonge kunstenaars, aan het begin van hun ontwikkeling, nog studerend of net afgestudeerd aan een kunstacademie. Wij willen hen graag een podium bieden om zichzelf te presenteren.

Kom naar de voormalige Vinkenlaankerk, bekijk daar de overzichtstentoonstelling, drink een kop koffie en maak er een cultureel weekend van. En laat je vooral verrassen!
Meer weten? www.noordwijk.info.

_BT Clear