_BT Clear

Verhuizing huisartsenspoedpost Winschoten naar Scheemda

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen bouwt een nieuw ziekenhuis in Scheemda. De ziekenhuislocaties in Winschoten en Delfzijl zullen half 2018 sluiten. Doktersdienst Groningen doet mee met de nieuwbouwplannen van het Ommelander Ziekenhuis Groningen en verhuist met de huisartsenspoedpost in Winschoten mee naar de nieuwe locatie in Scheemda. De huisartsenspoedpost in Delfzijl blijft open, wel zoeken we in de omgeving van Delfzijl een nieuwe locatie.

Spoedplein
De nieuwe huisartsenspoedpost in Scheemda maakt deel uit van het spoedplein en komt vóór de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis.

Open
Midden 2018 gaat de nieuwe huisartsenspoedpost in het Ommelander Ziekenhuis Groningen open. Houd de webpagina www.doktersdienstgroningen.nl en/of Facebook en Twitter in de gaten voor meer informatie.

weetje

Op een gemiddelde zaterdag bellen 1.000 mensen met de huisartsenspoedposten van Doktersdienst Groningen. Hiervan wordt:

  • 31% door de doktersassistent geholpen
  • 44% op de huisartsenspoedpost geholpen
  • 8% teruggebeld door de huisarts
  • 15% thuis bezocht door een huisarts

In 2% van alle gevallen wordt een ambulance gestuurd.

_BT Clear

Sluiting huisartsenspoedpost Winsum

Met ingang van 1 april 2018 sluit de huisartsenspoedpost in Winsum. Het aantal patiënten dat gebruik maakt van de post Winsum is te laag om de post nog langer open te houden. Heeft u ‘s avonds, ’s nachts, in het weekend of tijdens feestdagen met spoed een huisarts nodig? Vanaf 1 april wordt u doorverwezen naar de nieuwe post bij het Martini Ziekenhuis in Groningen of een andere post

Heeft u met spoed thuis een huisarts nodig? Dan verandert er niks. De visiteauto van Doktersdienst Groningen blijft op dezelfde wijze aanwezig in het gebied.

_BT Clear

_BT Clear