Voorwoord

De huisartsenspoedposten in Groningen en Winschoten gaan verhuizen naar nieuwe, goed uitgeruste posten om u nog beter te kunnen helpen. We willen u over die verhuizing informeren en uitleggen waar de huisartsenspoedpost voor is en hoe het werkt. Deze informatie en nog veel meer
vindt u in deze krant.

Handig om deze krant te bewaren!

Vroeger was de huisarts 24 uur per dag beschikbaar voor zijn patiënten. Ook midden in de nacht zag u bij spoed vaak uw eigen huisarts. Deze werkwijze was voor huisartsen om allerlei redenen niet vol te houden.

Eind jaren ’90 ontstond het idee om op een centrale plek in de stad Groningen de spoedzorg te verlenen waar de huisartsen om de beurt dienst hadden. De overige huisartsen konden dan rustig gaan slapen, de collega’s hielden de wacht.

Sinds 2002 regelt Doktersdienst Groningen deze spoedhulp via zeven huisartsenspoedposten en zes visiteauto’s in de provincie Groningen. Het was in het begin even wennen, maar inmiddels zijn de huisartsenspoedposten een vertrouwd onderdeel van de spoedhulp in de regio.

Zó vertrouwd dat men zelfs met niet-spoedklachten contact zoekt. Dit is voor Doktersdienst Groningen een ongewenste ontwikkeling. Er zijn namelijk te weinig huisartsen om iedereen dan goed te kunnen helpen. De wachttijden zouden enorm oplopen wat ten koste gaat van de echte spoed. En dat kan natuurlijk niet! Bovendien kost het te veel geld: een bezoek aan de huisartsenspoedpost is bijna 6 x zo duur als een bezoek aan uw eigen huisarts.

Maar in gevallen van spoed zijn wij er altijd voor u. Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of tijdens feestdagen met spoed een huisarts nodig heeft, dan kunt u bellen met Doktersdienst Groningen.

Ine Scholten
Directeur/bestuurder Doktersdienst Groningen

_BT Clear

_BT Clear

Heeft u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of tijdens feestdagen met spoed een huisarts nodig?

_BT Clear

Stel, het is weekend en uw kind wordt plotseling heel erg ziek. Of u bent bezorgd om uw partner, die het in de loop van de avond steeds benauwder krijgt. Of u heeft koorts en de temperatuur blijft stijgen. Denkt u dat uw klachten niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw huisarts? Bel dan met Doktersdienst Groningen: 0900-9229.

Doktersdienst Groningen verzorgt in de avond, de nacht, het weekend en op feestdagen de spoedeisende huisartsenhulp, die niet kan wachten tot de volgende dag. De huisartsenspoedposten van Doktersdienst Groningen zijn verspreid over de gehele provincie Groningen.

Eerst bellen
Kom niet zomaar naar de huisartsenspoedpost. Bel altijd eerst. Dan kan, indien dat nodig is, voor u een afspraak worden ingepland. U hoeft dan niet onnodig lang te wachten als u naar de huisartsenspoedpost komt. Toch kan het voorkomen dat u niet meteen geholpen wordt op het tijdstip dat u een afspraak heeft. Dit heeft te maken met een nog ernstiger spoedgeval. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bel 0900-9229

_BT Clear

Wat is spoed?

De huisartsenspoedposten van Doktersdienst Groningen zijn er voor spoedeisende hulp. Maar wat is spoed? Bij spoed gaat het om alle medische klachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts.

Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • pijn op de borst met uitstraling naar armen en/of kaken
  • wanneer iemand niet/nauwelijks aanspreekbaar is, (kort) het bewustzijn heeft verloren
  • het vermoeden van botbreuken
  • acute benauwdheid/ benauwdheid die steeds erger wordt
  • snijwonden
  • bijtwonden
  • wonden die blijven bloeden
  • brandwonden
  • erg zieke kinderen
  • acute hevige pijn

_BT Clear

_BT Clear