Het MIWB en de
coronaperiode

_BT Clear

Studeren op een Waddeneiland, omringd door water en natuur. Wie wil dat nou niet? Het kan op het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling! En wat het nog mooier maakt, is dat het schoolgebouw gloednieuw is. In 2019 heeft het gebouw een grote metamorfose ondergaan. Ook is er een moderne wooncampus voor studenten. Hiermee is het MIWB een inspirerende leeromgeving die klaar is voor de toekomst.

_BT Clear

Unieke studieruimtes, lokalen en simulatorcentrum

Het schoolgebouw bestaat uit veel grote, lichte studieruimtes. Hier vind je veel werkplekken waar je kunt werken aan studieopdrachten. De aparte glazen ruimtes zorgen ervoor dat je in alle rust met je projectgroep aan de slag kan. Ook zijn er moderne theorie- en practicumlokalen en is er een groot restaurant voor ontbijt, lunch en avondeten. Vanuit de studieruimtes, het restaurant en een aantal lokalen heb je ook nog een prachtig uitzicht op zee!
De praktijklokalen hebben de vorm van een ‘atelier’ gekregen. Dit is een grotere ruimte waar je in groepen aan opdrachten uit de praktijk kunt werken.

Net open, gelijk weer dicht

Net voor de coronaperiode is het ‘nieuwe’ schoolgebouw opgeleverd. Helaas konden de docenten en studenten maar kort genieten van deze vernieuwing, aangezien in maart de deuren weer werden gesloten. De afgelopen twee jaar heeft het MIWB met man en macht gewerkt aan het draaiende houden van de opleidingen. Met wisselende maatregelen werd er gevarieerd tussen online, hybride of kleinschalig praktijkonderwijs. Dit heeft ervoor gezorgd dat alle studenten, waar mogelijk, maximaal gebruik hebben kunnen maken van het kleinschalige dat het MIWB groot heeft gemaakt. Dit dankzij de goede inzet van al het personeel en de studenten van het MIWB.

Op dit moment kan en mag bijna alles weer en wordt er ook door alle roeiteams van het MIWB weer hard getraind voor de HT-roeirace. Afgelopen twee jaar heeft dit op een laag pitje gestaan. Maar in deze tijd is er flink geklust aan de sloepen en gewerkt aan de conditie van de roeiers. Voor de meeste WBS’ers wordt dit hun eerste HT-race en hopelijk eentje om nooit te vergeten.

Succes roeiers!

Het MIWB wenst alle roeiers en de WBS-roeiers in het bijzonder heel veel succes met de race en hoopt dat iedereen vermoeid, maar heelhuids aan komt in onze thuishaven.

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear