De Jo Krul
Trofee

Winnaars: Silva Pfeiffer (stuurvrouw),
Diede Bijlstra, Isa Planting, Hidde Terpstra en Daniël van den Berg.

_BT Clear

Een van de activiteiten van de Terschellinger Roei Vereniging is het organiseren van het roeien voor de eilander schooljeugd. Er wordt gestreden om de Jo Krul Trofee, een jaarlijkse wedstrijd tussen de schoolteams van groep 7 en 8.

_BT Clear

De trofee dankt zijn naam aan wijlen Johannes Krul. Hij had een scheepswerf op de plek waar nu restaurant Loods zit en daar heeft hij 2 vletjes ontworpen, gebouwd en geschonken, zodat de eilander jeugd al vroeg kennis kan maken met het sloep-roeien. Deze vletjes zijn lange tijd gebruikt voor de jeugdwedstrijden maar inmiddels vervangen door lichtere, meer onderhoudsvriendelijke sloepjes.

Op 21 april kon na twee jaar eindelijk weer het jaarlijkse schoolroeien plaatsvinden op het Duinmeertje te Hee. De riemen, dollen en zwemvesten waren via sponsoring in 2020 helemaal vernieuwd, terwijl in dat najaar ook de sloepen een grote opknapbeurt kregen.

Vanaf 14.45 uur gingen tien teams van de vijf basisscholen tegen elkaar de strijd aan om de Jo Krul Trofee.

Er hadden zich vier teams van OBS en CBS ’t Jok, drie teams van ’t Hunnighouwersgat, twee teams van de Vossersschool en één team van de Prinses Margrietschool ingeschreven. Ieder team moest twee keer roeien, waarna de vier snelste teams doorgingen naar de finale. In de finale moesten de teams nog eens twee keer roeien. Die tijden werden bij elkaar opgeteld om uiteindelijk te kunnen bepalen welk team het snelst was. Na een spannende finaleronde waarbij de onderlinge verschillen heel klein waren kon om 16.45 uur de uitslag bekend worden gemaakt.

De uitslag:

1. Hunnighouwersgat 1 tijd 2.08.14
2. ‘t Jok 3
3. ’t Jok 2
4. Vossersschool 1
(met dank aan Johnny Bakker)

_BT Clear

_BT Clear