Een dag om nooit te vergeten:

zeilen met De Toekomst

_BT Clear

Twee keer roeide Gijs Boll de HT-roeirace zelf. Naar eigen zeggen in heel andere tijden. “Dat deed je gewoon in je spijkerbroek. En scheuren maar, tot je de blaren op de kont had zitten.” Het jaar 1989 zal hij niet zo snel vergeten, want toen duurde het ruim zes uur voor hij en z’n team de eindstreep haalde. “Maar, wel gefinished!”. Deze tijd ligt nu achter hem. Met zijn zeilschip De Toekomst is hij nog wel actief als tijdwaarnemer tijdens de race. De rest van het seizoen laat hij mensen de pracht ervaren van het waddenzeegebied.

Origineel

Te midden van de coronacrisis een nieuwe onderneming starten. Je moet het maar durven. Maar voor Gijs was 2020 hèt moment om de tjalk binnen te halen. Dit had onder andere te maken met de hervonden waardering van eigen land onder de Nederlandse toeristen en de toenemende belangstelling voor milieuvriendelijk reizen. “Naast het feit dat het een originele manier van recreëren is, is er ook nauwelijks uitstoot. Áls de motor wordt gebruikt, is dat alleen ter ondersteuning”, vertelt Gijs.

Geschikt voor iedereen

De Toekomst is een kofschip met een lengte van 30 meter en zo’n 6 meter breed. Aan boord van het schip is een bar, ruime benedensalon en zijn wc’s aanwezig. Er is in totaal plek voor 60 passagiers en het kofschip is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, kenner of leek. Ideaal voor een dagdeel uit met bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s of zakenrelaties. “Gasten helpen mee met het hijsen van de zeilen. Dat draagt echt bij aan de beleving en daarvoor is geen speciale ervaring zeil nodig.” Naast de zeiltochten is tijdens het hoogseizoen mogelijk om aan boord te dineren.

Milieuvriendelijk

Gijs is optimistisch wanneer hij naar ‘de Toekomst’ kijkt. In zeiltochten ziet hij dé manier om op milieuvriendelijke wijze te genieten van wat het Waddenzeegebied te bieden heeft. “Je kunt in stilte langs de zeehondenbanken varen en alle indrukken in je opnemen. Dat is zo mooi, elke keer weer. Het is een schitterend gebied en dat moet ook zo blijven. We willen geen Scheveningen 2.0”, besluit hij lachend.

Meer weten?

Vanaf ongeveer mei tot en met september/oktober kunnen geïnteresseerden een zeiltocht of tijdens het hoogseizoen op afspraak een diner boeken. De overige maanden is Ter Sailing in winterreces, maar ook dan denkt de organisatie graag met u mee. Neem daarvoor contact op via telefoonnummer 06- 57 44 75 45 of stuur een e-mail naar [email protected]. Meer informatie vindt u op www.tersailing.nl.

_BT Clear

_BT Clear