Kees Verweel

In 2015 roeide ik mijn laatste HT. Althans daar ging ik tot nu toe van uit.... Na 16 KEER HT had ik alles wel eens meegemaakt, m’n 1e in 1983 als leerling van de WBS, en na mijn schooltijd volgden onder andere  half jaren ‘90 HT’s in de Deca-Dutch (nu Berend Koster) met de Roeiende Hollander uit Alkmaar.

_BT Clear

In 1999  een schitterende HT in de Stad Kampen en vervolgens vele HT’s in de Seahorse. Ik zou in 2013 mijn laatste roeien, en mijn zoon Jop zou dat jaar zijn 1e roeien, het stokje ging over naar de volgende generatie. Deze HT ging niet door, en mijn zoon kon in 2014 niet roeien. Dus ik ‘moest’ nog even door en roeide met Seahorse ook in 2014 en dan wel mijn laatste HT in 2015. Mijn zoon roeide zijn 1e met een team uit Vlissingen. We sloten deze HT bovendien af met een spontane Whisky tasting op zaterdag, samen met roeivrienden op het Groene strand. Deze Whisky@Schylge H-Tasting beviel goed, dus in 2016 en 2017 ging ik als toeschouwer mee met de HT! In 2016 mee op de VIP boot en in 2017 aan boord van het MS ‘Terschelling’, echt geweldig!  En ook deze twee jaren organiseerden we met onze roeivrienden een H-Tasting op zaterdag. Ron Leen, bij velen geen obekende, nam ook deel aan deze H-Tastings. Ron is helaas ernstig ziek, en toen ik onlangs op de koffie was bij hem, kwamen we op de H-Tastings.

Hoe gaaf het zou zijn er nog een te organiseren! Ron deelde eind maart op Facebook ‘Even uit de school klappen! Ingrid de Mari en ik hebben gereserveerd voor de HT-volgboot van de Sterke Sietze. Met een beetje mazzel doen we nog een H-Tasting, Kees Verweel. En met een beetje pech.... tja, dan niet’. Ik kies voor de mazzel, en voor mij dus meer dan genoeg reden om weer af te reizen naar Terschelling, maar dan wil ik wel sloeproeiend! De sloep waar ik momenteel in roei mag helaas geen HT roeien (nieuwe sloep), dus ik moest op zoek naar een HT doft! Tijdens Vechten op de Vecht in Weesp lagen we naast de prachtige Schone Waardin, en daar bleek nog een plekje vrij! Ik ga m’n fles Whisky voor de H-Tasting 2022 dus zelf overroeien met mijn Zeeuwse roeivrienden van de Schone Waardin! Dus 7 jaar na mijn laatste HT weer aan de riemen voor deze machtige roeirace! En heel veel in de Whisky@Schylge H-Tasting 2022!! 

Met vriendelijke groet,

Kees Verweel - roeier in de Seelandia,
en beheerder sloeproeienNL 
06-42173616 

_BT Clear

_BT Clear