Textielinzameling in Nuenen… zo gaat Het Goed!

De textielindustrie is één van de meest vervuilende industrieën. De productie van katoen en het maken van nieuwe kledingstukken kent een grote milieu-impact. Het produceren van 1 kilo nieuw katoen kost wel 2.500 liter water!

Het is belangrijk om textiel dat we niet meer gebruiken, gescheiden aan te leveren. In Nuenen staan hiervoor textielcontainers, wordt meerdere keren per jaar uw textiel aan huis opgehaald en kunt u uw gebruikt textiel altijd kwijt bij kringloopwarenhuis Het Goed.

De gemeente heeft voor de inzameling van textiel afspraken gemaakt met Het Goed. In 2020 is ruim 230.000 kilo ingezameld. Deze hoeveelheid gescheiden ingezameld textiel ligt ver boven het landelijk gemiddelde per inwoner. U weet de textielcontainers, de huis aan huis inzameling en Het Goed prima te vinden voor het afdanken van uw textiel.

Uw afgedankt textiel wordt door Het Goed naar Schijndel gebracht, waar ongeveer 120 medewerkers van de WSD groep het textiel verder sorteren. Op deze manier zorgt u met uw textiel voor sociale werkgelegenheid in uw regio en voor meer hergebruik van textiel.

Bedankt voor uw textiel, samen maken we het goed.

Textiel sorteercentrum in Schijndel

_BT Clear

Daken en terreinen gezocht

Morgen Groene Energie is een coöperatie in Nuenen, Helmond en Geldrop-Mierlo die energie in eigen omgeving wil opwekken uit schone, onuitputtelijke bronnen. We zijn niet uit op winst en al onze leden beslissen mee. We kopen samen groene energie in of wekken hem op met collectieve installaties zoals zonneparken bij ons in de buurt. Om dit te kunnen doen zoeken we naar geschikte ruimte.

Heb je een groot dak of terrein dat mogelijk geschikt is voor ons groene doel? Dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Kom meer te weten over de voordelen voor jou persoonlijk en eventueel jouw bedrijf en medewerkers.

Bel of mail ons:
Tel. 085 – 00 21 902
E-mail: [email protected]

_BT Clear

Duurzaamheidskrant

Gemeente Nuenen

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear