Opnieuw voor titel ‘Fairtrade gemeente’

In 2016 hebben we de titel Fairtrade gemeente verdiend. Om de titel te behouden moeten we dit jaar opnieuw aantonen dat Beesel zich blijvend inzet voor Fairtrade. De werkgroep Beesel Bewust Anders heeft daarbij jouw hulp hard nodig.

Groep vergroten

Om de titel te behouden, vragen we nog meer bedrijven, organisaties en verenigingen mee te doen. Meer winkels die Fairtrade producten verkopen, bedrijven met koffie en thee op de werkvloer of verenigingen in de kantine en horeca die Fairtrade op de menukaart zetten. Gebruikt jouw bedrijf al Fairtrade koffie en thee? Of wordt er in jouw sportkantine al fairtrade koffie geschonken? Of zijn er in jouw organisatie andere raakvlakken met fairtrade? Laat het ons dan weten en doe mee om de boodschap verder uit te dragen!

Activiteiten

Elk jaar organiseert de werkgroep een aantal activiteiten. De BeLeef Fair Reuver bijvoorbeeld. Ook ondersteunt Beesel Bewust Anders verenigingen of organisaties die bij een activiteit fairtrade onder de aandacht brengen. Zo sponsorde ze de Langste Aettaofel met fairtrade ontbijtproducten en zijn in samenwerking met de Bibliotheek boeken over het thema beschikbaar gesteld.

Zelf een steentje bijdragen

De werkgroep kan altijd nog hulp gebruiken. Wil je meedenken over activiteiten of het benaderen van bedrijven? We horen het graag! Om zelf een steentje bij te dragen aan een eerlijkere wereld hoef je niet actief te worden in de werkgroep. Door af en toe (liefst dagelijks) een fairtradeproduct te kopen draag je al bij. Je kunt tegenwoordig bij veel winkels uit veel artikelen kiezen. Met jouw keuze voor een eerlijk product, maak je een wereld van verschil voor mensen in ontwikkelingslanden.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.facebook.com/beeselbewustanders of mail naar [email protected].

Nieuwe locatie voor Wereldwinkel Tegelen

Onze fairtradewerkgroep Beesel Bewust Anders werkt nauw samen met de in Tegelen gevestigde Wereldwinkel, dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen.

Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.

Centrumlocatie
Wereldwinkel Tegelen startte de verkoop van originele, handgemaakte Fairtrade producten 27 jaar geleden. Recent is de Wereldwinkel Tegelen verhuist en heeft ze haar deuren weer geopend op de Kerkstraat 32 in het centrum van Tegelen. De 24 vrijwilligers zetten zich op deze locatie ook weer in voor eerlijke handel.

Sponsors gezocht
Om de verhuizing en inrichting mogelijk te maken, zoekt De Wereldwinkel sponsors. Ook jij kunt de Wereldwinkel steunen. Ze zijn blij met elk geschonken bedrag dat je kunt overmaken op rekeningnummer NL 33RABO 015.05.05.825 onder vermelding van “verhuizing”. De Wereldwinkel is een stichting met een ANBI status.

Bedankt namens de vrijwilligers van Wereldwinkel Tegelen!
[email protected]

Geef je kleding
tweede leven

Het voorjaar is dé tijd om je kledingkast weer op te schonen. Maar waar laat je de kleren die je niet meer gebruikt? Gun ze een tweede leven en steun daarmee meteen een goed doel!

Goed voor mens en milieu

Geef je textiel aan Sympany, dan komt je kleding zeker goed terecht. Sympany is een van de grootste textielinzamelbedrijven in Nederland. In de sorteercentra wordt kleding gesorteerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die hierdoor positief betrokken worden bij de samenleving. Het lokaal laten sorteren van textiel leidt tot minder transportbewegingen en daarmee tot milieubesparing.

Een deel van het ingezamelde textiel gaat naar (inter)nationale partners. De opbrengst uit de verkoop is meer dan de kosten van de organisatie en zo kan de stichting Sympany projecten opzetten die zorgen voor een betere balans tussen mens, milieu en meerwaarde. Kleding die niet meer te dragen is, wordt als grondstof ingezet voor tal van nieuwe producten, zoals poetslappen en isolatiemateriaal.

Lokale goede doelen

Sympany steunt ook lokale goede doelen. Van de opbrengst van de ingezamelde kleding ontvangt de gemeente een gedeelte. Het geld gaat naar initiatieven die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Met de opbrengst van jouw oude kleding worden dus mooie dingen gedaan, vaak in je eigen buurt.

Alle textiel is welkom

In de containers van Sympany is alle textiel welkom. Naast kapotte kleding en kleding die niet meer gedragen kan worden ook schoenen, tassen, gordijnen, lappen stof, huishoudtextiel en knuffels. Gooi je kleding dus niet bij het restafval, maar deponeer het in één van de kledingcontainers van Sympany.

_BT Clear
_BT Clear