Van site Centrum Jeugd en Gezin naar www.sameninoostgelre.nl


_BT Clear

De gemeente Oost Gelre is op 1 juli gestopt met de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en verdergegaan met de website www.sameninoostgelre.nl.

Samen in Oost Gelre: voor iedereen

Oost Gelre vindt het belangrijk om er voor al haar inwoners te zijn. Voor jong en oud, mannen en vrouwen, mensen met of zonder werk en voor mensen die ondersteuning nodig hebben, willen geven of een combinatie daarvan. De website van het CJG was er vooral voor ouders en opvoeders. Met de komst van de site ‘Samen in Oost Gelre’ is er een plek waar alle inwoners van de gemeente Oost Gelre terecht kunnen voor informatie, nieuws en ondersteuning. Ook agenda-items, lokaal nieuws, alles over vrijwilligerswerk en ‘challenges’ (speciale vrijwilligersacties) vind je op deze nieuwe site.

Altijd een oplossing dichtbij

Met Samen in Oost Gelre wil de gemeente ervoor zorgen dat iedereen die ondersteuning nodig heeft of een ander wil helpen dat dichtbij kan doen. Sinds begin van dit jaar gelden er nieuwe regels waardoor mensen meer en langer dingen zelf moeten blijven doen. Dat is niet altijd makkelijk. De website, Facebookpagina (www.facebook.com/sameninoostgelre) en Twitteraccount (@sameninOG) kunnen helpen. Via deze kanalen delen we informatie, nieuws, activiteiten, acties van inwoners/vrijwilligersorganisaties en vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Zo kunnen de inwoners van Oost Gelre gemakkelijk ondersteuning vinden wanneer dat nodig is.

Opvoedinformatie

Natuurlijk vind je op sameninoostgelre.nl ook de opvoedinformatie die je vanouds op cjgoostgelre.nl aantrof. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je kijken bij ‘baby’, ‘peuter’, ‘kind’, ‘jongere’ of ‘jongvolwassene’. Per leeftijdscategorie tref je verschillende onderwerpen aan met meer informatie. Als je een ondersteuningsvraag hebt, kun je meteen een webformulier invullen en je vraag aan de gemeente voorleggen. Ook vind je bij elk onderwerp adressen waar je terecht kunt en websites met meer informatie. Kortom: alle opvoed- en opgroei-informatie van Oost Gelre vind je voortaan op www.sameninoostgelre.nl. Daarnaast blijven de Facebookpagina (facebook.com/CJGOostGelre) en het Twitterkanaal (twitter.com/cjgoostgelre) van CJG Oost Gelre gewoon bestaan.

Wil je wat delen via Samen in Oost Gelre of heb je een vraag? Mail dan naar [email protected].

_BT Clear

Contact met het Centrum Jeugd en Gezin Oost Gelre

Gezondheidscentrum ‘Den Papendiek’
Buitenschans 48
7141 EL Groenlo
Openingstijden:
Elke 3e donderdag van de maand, 14.00-16.00 uur.

Telefoon
(0544) 46 20 88 - bereikbaar op werkdagen van 08.00-24.00 uur.

E-mail
[email protected]

Thema-avonden
Regelmatig organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin thema-avonden. Zo zijn er het afgelopen jaar bijeenkomsten geweest over onder andere ADHD, autisme en beelddenken. Ook het komende jaar organiseert het CJG een aantal informatieve en gezellige avonden. De thema-avonden worden aangekondigd op de agenda van www.sameninoostgelre.nl, maar ook op Facebook (facebook.com/CJGOostgelre) en Twitter (twitter.com/cjgoostgelre).

Nieuwsbrief
Elke maand verschijnt er een leuke en informatieve digitale nieuwsbrief over opvoeden en opgroeien in Oost Gelre. Wil je deze ook ontvangen? Mail dan naar [email protected] met als onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’.

CJG partners
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Oost Gelre bestaat uit de volgende organisaties: Gemeente Oost Gelre, GGD Noord-Oost Gelderland, IJsselkring, Mee Oost-Gelderland, Samenwerkingsverband Oost Achterhoek, Yunio/ Sensire.

Ook bij jou in de buurt:

bijvoorbeeld
koffie in Harreveld

Er zijn tal van leuke en inspirerende activiteiten en initiatieven te vinden op sameninoostgelre.nl. Je leest er wat er allemaal in jouw plaats te doen is. Bijvoorbeeld: ‘Bakkie Doen’ in Harreveld. Dit is een informele koffie-inloop, omdat samen ‘een bakkie doen’ vaak gezelliger is dan alleen. Het is voor iedereen: van piepjong tot stokoud. Vanaf 10.00 uur staat elke dinsdag in Dorpshuis ‘t Kempken de koffie en thee klaar, voor de kinderen is er ranja. Het kost niets en aanmelden is niet nodig.

Kijk op www.sameninoostgelre.nl voor meer informatie over dit initiatief en nog veel meer andere.

_BT Clear