Je kind gaat meer lezen als je zelf leest en voorleest!


Goed kunnen lezen is een basisvoorwaarde om goed te kunnen functioneren in deze wereld. Leesonderwijs, maar ook voorlezen én lezen in de vrije tijd zijn dé ingrediënten om beter te kunnen lezen. Er gaat een stimulerende werking van lezen uit: als ouders zelf lezen worden kinderen gestimuleerd om dit ook te doen: zien lezen en horen lezen doen lezen.

_BT Clear

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan, een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Ouders met een baby van 3 maanden ontvangen van de gemeente per brief een uitnodiging met waardebon. Ga met de waardebon naar de bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. Bezoek de BoekStarthoek en bekijk welke nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

Gratis proefabonnement voor ouders

Om het lezen te stimuleren bieden de Achterhoekse bibliotheken alle ouders die hun kindje inschrijven voor twee maanden een gratis proefabonnement aan.

Drie aanbiedingen bibliotheek Achterhoekse Poort tot 1 januari 2016

Nieuwe en al ingeschreven ouders kunnen met een geldig jaarabonnement gebruik maken van de aanbieding van € 5,-korting of € 5,- teruggave. Of je kiest voor de 3e aanbieding en maakt gebruik van 2 x € 2,50 korting op een activiteit uit het najaarsprogramma van Beleefhetindebieb. Bijvoorbeeld de presentatie over prentenboeken apps door Susan Spekschoor of de lezing over digitale opvoeding met de do’s en don’ts door Marianne Kleinhesselink. Voor alle aanbiedingen gelden de actievoorwaarden die je vindt op onze website.

_BT Clear

Week van de opvoeding 2015:

‘Geef me de vijf’

In de week van 5 tot en met 11 oktober wordt het eerste lustrum van de Week van de Opvoeding gevierd. Dit jaar is het motto: ‘Geef me de vijf!’ Er worden tal van activiteiten georganiseerd. Kijk voor landelijke en regionale activiteiten op www.weekvandeopvoeding.nl. Welke activiteiten op lokaal niveau worden aangeboden lees je hieronder.

_BT Clear

Maandag 5 oktober

Door MEE Oost-Gelderland wordt aan ouders en opvoeders informatie gegeven over autisme en opvoeden. Locatie en tijdstip worden nader bekend gemaakt.

Schaersvoorde: Tijdens de gymlessen worden de hele dag dansworkshops (hiphop) door 3e jaars leerlingen van de Rijn IJssel Urban Dansopleiding aangeboden.

Ouder-Kind Bootcamp op het terrein van De Ahof. Polstraat 9 in Aalten, vanaf 15.45 uur.

Lezing ‘opvoeden en autisme’ door Colette de Bruin. Van 19.00 tot 21.30 uur in Doetinchem. De kosten bedragen € 5,00. Vooraf aanmelden vereist. Meer informatie vind je op:
www.geefmede5academie.nl/actueel

Dinsdag 6 oktober

‘Iris in de Buurt’ geeft uitleg aan ouders over jongeren en middelengebruik zoals roken, alcohol, drugs en gamen. Locatie en tijdstip worden nader bekend gemaakt.

Jongereninloop bij De Ahof, Polstraat 9, in Aalten. Van 19.00 tot 21.30 uur.

Woensdag 7 oktober

MAMAcafé Aalten over Lichamelijk Opvoeding door Kim Kweldam. Van 10.00 tot 11.30 uur bij Eetcafé Enjoy, Markt 8 in Aalten.

Kinderboekenweek van 7 t/m 18 oktober

Met als thema: ‘Raar maar waar’. Bij de bibliotheek worden allerlei activiteiten georganiseerd, kijk voor meer informatie op www.achterhoeksepoort.nl of www.oostachterhoek.nl. Het CJG is in de bibliotheek van Aalten aanwezig met informatie en advies.

Werktafel en toneel over kindermishandeling en huiselijk geweld. Locatie en tijd worden nader bekend gemaakt.

Donderdag 8 oktober

Tweede bijeenkomst van de cursus ‘Opvoeden en zo’ voor ouders en opvoeders. Door CJG Aalten, locatie De Ahof, Polstraat 9 in Aalten.

Jongereninloop bij De Ahof, Polstraat 9 in Aalten met een graffiti workshop. Maximaal 15 deelnemers, opgave is verplicht, mail naar
[email protected].

Vanaf 15.45 uur zijn ouders met hun kind van 4 t/m 8 jaar welkom om deel te nemen aan een workshop van ‘Nieuwe Vrolijkheid’. Meer informatie kun je vinden via: www.nieuwevrolijkheid.nl of
via Facebook: www.facebook.com/nieuwevrolijkheid.

Vrijdag 9 oktober

Feestelijke middagafsluiting bij De Ahof Aalten met medewerking van het CJG en Figulus, van 15.00 tot 16.30 uur.

Kinderwerk/-activiteit met opdrachten bij kinderboerderij De Ahof in Aalten door Figulus.

Ouder-kindfotografie. Door Tanja Bouwhuis op De Ahof, in Aalten van 14.00 tot 16.00 uur.

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor inwoners van Aalten en Oost Gelre. Meer informatie over de activiteiten vind je op www.cjgaalten.nl of www.sameninoostgelre.nl. Of kijk in de plaatselijke weekkranten voor meer informatie over activiteiten, locaties en tijdstip.

_BT Clear