Papa’s en mama’s kom eens langs…

Bij ‘Bakkie Doen’ in Oost Gelre of het Mamacafé in Aalten


Waarom huilt mijn dochter? Eet of drinkt mijn zoontje wel genoeg? Waarom heeft mijn peuter steeds driftbuien? Hoe gaan anderen hier mee om? Speciaal voor (aanstaande) ouders die met dit soort vragen zitten is er ‘Bakkie Doen’ in Lichtenvoorde en het Mamacafé in Aalten.

Iedereen met kinderen tot vier jaar loopt weleens met vragen rond. Dat kunnen praktische vragen zijn over verzorging, (borst-)voeding of kleding, maar ook vragen over het gedrag van je kind en hoe daarop te reageren. Soms heb je als ouder geen specifieke vragen, maar wil je graag in contact komen met andere ouders. Kom dan ook gerust eens langs met je kind. Ouders worden verwelkomd door een gastvrouw. Vaak is er een speciaal thema of een gastspreker.

“Ik was al een aantal keren langs gefietst maar durfde niet binnen te komen. Uiteindelijk ben ik gegaan en voelde me heel warm en hartelijk ontvangen door de anderen. Nu voelt het als uitje voor mijn zoontje en mij. Ook deel ik mijn vragen en zorgen met de groep en hoor hoe anderen ermee om gaan.”

Meer informatie

Mamacafé in Aalten:
Het Mamacafé wordt elke eerste en derde woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 11.30 uur gehouden bij eetcafé Enjoy in Aalten. Meer weten? Kijk eens op: facebook.com/MamaCafeAalten.
‘Bakkie Doen’ in Lichtenvoorde:
‘Bakkie Doen’ is eens in de twee weken op vrijdagochtend van 9.30 (inloop 9.15 uur) tot 10.30 uur in de bibliotheek in Lichtenvoorde, Dijkstraat 2a. Meer weten? Kijk eens op: facebook.com/bakkiedoenOostGelre.

_BT Clear

Netwerken voor en door ouders!

De Family Factory biedt praktische hulp

Opvoeden: het is misschien wel de meest uitdagende baan die er is. Daarom is er de Family Factory: een netwerk van ouders die elkaar ontmoeten, inspireren en waar nodig een handje helpen. Als ouders kun je een waardevolle hulpbron zijn voor elkaar. Want ouderschap is vaak geweldig, maar soms geweldig ingewikkeld. Jouw oplossing of idee voor minder stress in de ochtend kan andere ouders veel opleveren. En je dacht toch niet écht dat je het eerste gezin bent waar broertjes en zusjes maar blijven ruziën...? Wedden dat de verhalen van andere gezinnen jou op ideeën kunnen brengen?

_BT Clear

De drie Oost Achterhoekse gemeenten, Aalten, Oost Gelre en Winterswijk, zijn samen gestart met het introduceren van de Family Factory bij geïnteresseerde ouders en opvoeders. Vorig jaar zijn speciale trainingsavonden gegeven. Dat heeft al enorm veel opgeleverd. Zo zijn de volgende netwerkgroepen van ouders ontstaan of in ontwikkeling:

Platform Pleeggezinnen Achterhoek

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek (PPA) is een onafhankelijke contactgroep voor pleegouders van alle organisaties. Het PPA heeft als doel pleegouders met elkaar in contact te brengen en de krachten te bundelen, zowel richting de overheid en instellingen als in privésituaties. Om resultaten te bereiken wordt de weg van overleg en geleidelijkheid gekozen. Meer weten? Mail naar: [email protected]

Jonge (aanstaande) moeders of ouders

Amanda is een jonge moeder uit Winterswijk. Zij wil graag een netwerk vormen voor en met andere jonge (aanstaande) moeders. Doel is om problemen en vragen met elkaar te bespreken. Deze groep zit in de beginfase. Er wordt nog nagedacht hoe de moeders benaderd gaan worden en wat de opzet van de groep moet zijn. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Rouwmaat: [email protected]

‘Meerkunnerij’

Een netwerkgroep voor ouders van meer- en hoogbegaafde kinderen. Onlangs is de eerste bijeenkomst geweest en hebben zich verschillende kleinere groepjes van ouders gevormd. De bedoeling is dat de groepjes klein blijven en ingedeeld worden op woonplaats en leeftijd van de kinderen. Ouders informeren elkaar en delen tips en trucs. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de coördinatoren van Family Factory Achterhoek (contactinformatie verderop in dit artikel).

Ontmoeting ouders van hoogbegaafde pubers

Deze groep zoekt nog naar de juiste vorm. Ze willen vooral ongedwongen contact met elkaar om te praten over hoe en wat met hun hoogbegaafde pubers. Wil je hieraan meedoen? Neem dan contact op met een van de coördinatoren van Family Factory Achterhoek.

Het Oudercafé voor ouders met een zorgintensief kind

Gewoon gezellig samenzijn of af en toe een workshop. Er is bij deze initiatiefgroep een opkomst tussen de 15-30 personen. Workshops die gedaan zijn: chocoladeletter maken, bloemschikken en djembé spelen. Deze groep komt ongeveer om de maand bijeen, met uitzondering van de zomerperiode. De groep start weer in september 2015. Meer informatie via [email protected]

Hoe kun je meedoen?

Wil je zelf in jouw omgeving een netwerk starten? Neem dan contact op met een van de coördinatoren van Family Factory Achterhoek. Frank Sikkink ([email protected]) of Rosemarie Jeurissen ([email protected]).

_BT Clear

_BT Clear