Toekomstgericht onderwijs
op de Widdonckschool Weert


_BT Clear

Leer- en werkgeluk: nu en later

De Widdonckschool Weert biedt leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs alle kansen om hun talenten te ontwikkelen. Zo zijn zij straks klaar voor hun toekomst!

De Widdonckschool is er voor kinderen en jongeren voor wie het reguliere onderwijs onvoldoende passend is. In ons gespecialiseerde onderwijs krijgen zij onderwijs op maat en goede begeleiding.

Meer informatie over ons onderwijs, onze school en T-bow: www.widdonckschoolweert.nl


Eind maart gaf cabaretier Guido Weijers een voorstelling over werkgeluk aan ons team, ouders en samenwerkingspartners. Lees erover in dit artikel.

T-bow: ToekomstBestendig Onderwijs Widdonckschool

Onderwijs dat gelukkig maakt

Toekomstbestendig onderwijs: daar gaan we voor. We maken ons onderwijs steeds beter, organiseren dat slim en dragen maximaal bij aan ieders leer- en werkgeluk op school.

In het speciaal onderwijs motiveren we onze leerlingen door ze actief te laten leren. Naast belangrijke vakken als spelling, lezen en rekenen, werken we ook aan thema’s. Kinderen ontdekken hun talenten en leren door te ervaren. Denk aan programmeren met beebots, wetenschappelijke proefjes doen, of koken.

Onze nieuwe interactieve Active Floor is een groot succes! Kinderen kunnen er oefeningen en spelletjes mee doen. Met hun voeten ‘springen’ ze naar het juiste antwoord en de vloer ‘reageert’ met geluid en licht. Uitdagend én bewegend leren dus!

Wie gelukkig wordt van leren door te doen en na het voortgezet speciaal onderwijs wil werken, kan in de leerroute arbeid op school en tijdens stages werknemersvaardigheden ontwikkelen (lees elders in deze krant het artikel over onze samenwerking met Risse Groep).

Willen leerlingen naar het mbo? Dan kunnen zij bij ons vmbo-staatsexamen doen in de theoretische leerweg. Ook bieden we het profiel Dienstverlening & Producten aan. Dit is een breed vmbo-programma waarin leerlingen onder meer leren organiseren, presenteren, promoten en verkopen, een product maken/verbeteren en een multimediale productie maken.


Iets doen voor een ander maakt ons gelukkig! Dit schooljaar steunen we KiKa. Een aantal leerkrachten fietst op 24 juni mee met de Giro di KiKa Classico in Italië.

Onze fietsers en KiKa sponsoren? Doneer hier!

_BT Clear