In de gemeente weert

_BT Clear

Heb je een vraag en is er
niemand die je kan helpen?
Ga dan naar De Vraagwijzer!

_BT Clear

Bij De Vraagwijzer werken mensen die veel informatie hebben over zaken als wonen, welzijn, zorg, werk, inkomen en schulden. De Vraagwijzer onderhoudt contact met alle mogelijke aanbieders op deze gebieden. De medewerkers van De Vraagwijzer informeren en adviseren je gratis, stellen jouw belang centraal én stellen jouw privacy voorop.

Ondersteuning

De Vraagwijzer kan je ondersteunen. Zij kijken altijd eerst naar wat je zelf nog kunt of wat je omgeving voor je kan betekenen. Bij het invullen van formulieren of inloggen bij DigiD ondersteunen zij bijvoorbeeld vanuit een lerende werkwijze. Ze helpen door instructies te geven zodat je het een volgende keer mogelijk weer zelf kunt. De hulp bij De Vraagwijzer is gratis.

Financiële regelingen

We kennen allemaal de kinderbijslag, huurtoeslag of zorgtoeslag. Maar er is meer mogelijk, juist voor mensen met een laag inkomen. Soms is er recht op extra geld en/of hulp in moeilijke
situaties. Denk daarbij aan een echtscheiding, ontslag of schulden.

Weten ze bij De Vraagwijzer dan alles?

Nee, dat is niet mogelijk. Maar als de medewerkers bij De Vraagwijzer je niet kunnen helpen, verwijzen ze jou goed en snel door naar de juiste instantie.

Telefonisch en via mail bereikbaar

Je kunt De Vraagwijzer mailen via [email protected]. Telefonisch is De Vraagwijzer elke werkdag tussen 08:30 en 12:30 uur bereikbaar via telefoonnummer: (0495) 575 000. Kies in het menu voor De Vraagwijzer.

In uitzonderlijke situaties wordt er een afspraak ingepland. Sommige vragen kosten namelijk meer tijd. Soms is er ook specifieke kennis nodig. In die gevallen maken de medewerkers van De Vraagwijzer voor jou een afspraak. Dit is uitsluitend mogelijk na telefonisch overleg.

De Vraagwijzer geeft onder andere informatie over:

  • Gezondheidszorg, consumentenzaken, instanties en voorzieningen
  • Werk en Inkomen
  • Regelingen voor mensen met een laag inkomen
  • De Wmo, ondersteuning zoals: begeleiding, hulp bij huishouden, (aangepast) vervoer en vervoersvoorzieningen, woningvoorzieningen
  • Hulp bij schulden of betalingsregelingen
  • Toeslagen van de Belastingdienst
  • Hulp bij problemen als gevolg van ouderdom, ziekte, handicap 
  • Ontspanning en vrije tijd
  • Kinderopvang(toeslag) en peuterplekken
  • Opvoeden en opgroeien
  • Ziektekostenverzekering
_BT Clear

In de gemeente weert

_BT Clear

De bibliotheek is voor iedereen

_BT Clear

De bibliotheek is de plek bij uitstek om je een Leven Lang te kunnen Ontwikkelen. Dat vertelt specialist programmering Bibliocenter, Marij Scholte. De bieb is meer dan alleen boeken.

Als specialist Programmering houdt Marij zich bezig met de invulling van het aanbod van cursussen, activiteiten en diensten. Iedereen moet zich tot zijn laatste levensdag kunnen blijven ontwikkelen, op welke manier dan ook.

Ontwikkelen

Er is echt van alles te doen in de bieb! Met diverse activiteiten bevorderen we een Leven Lang Ontwikkelen. Voor baby’s en peuters, voor kinderen, jeugd én volwassenen. Denk aan de BabyBieb, Peuterbieb, (kinder)colleges, lezingen, cursussen en activiteiten om elkaar te ontmoeten.

Informeren

Voor betrouwbare informatie ga je naar de bieb! Haal je informatie uit onze boeken en tijdschriften, bezoek de spreekuren en maak gebruik van al onze digitale bronnen. Zoek je werk? Kom dan naar de Walk&Talk netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden.

Lotgenoten ontmoeten elkaar bij de Kast vol Herinneringen, tijdens onze mantelzorgbijeenkomsten en het Alzheimercafé.

Ontmoeten

De bieb is gratis toegankelijk voor iedereen! Je heb geen lidmaatschap nodig om gebruik te maken van de diensten van de bibliotheek. Wil je materialen lenen voor thuis? Dan heb je een abonnement nodig. Geniet van een kopje koffie in onze gezellige Koffieboekerij of kom op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur naar ‘Koffietijd bij de Bieb’. Voor iedereen die zin heeft in een praatje bij een kopje koffie.

Lezen

Lezen is voor iedereen! Bibliocenter heeft een uitgebreide collectie voor iedereen van 0 tot 100+ jaar. Zowel online als op papier. Ook voor mensen met een leesbeperking zijn er mogelijkheden zoals luisterboeken en groot-letterboeken.

MEER INFORMATIE?

Wil je meer weten over het aanbod van de bibliotheek in de gemeente Weert? Kijk dan op www.bibliocenter.nl of stuur een e-mail naar [email protected]. Bellen kan ook, telefoonnummer 088-2432000.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear