In de gemeente weert

_BT Clear

Punt Welzijn is er voor iedereen, ook voor ouders, kinderen en jongeren.
Samen krijgen we meer voor elkaar want samen is betekenisvoller en leuker!

_BT Clear

Vraag en antwoord:

Wat doet Punt Welzijn voor jongeren?

Wij leggen preventief contact met jongeren om ze vroegtijdig te ondersteunen bij vragen en/of problemen. Verder stimuleren en ondersteunen we jongeren om zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het organiseren van gratis activiteiten voor talentontwikkeling, empowerment, ontmoeting en ontspanning. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats in een van de jongerencentra of op school. Ons team van vrouwelijke en mannelijke jongerenwerkers kom je tegen op de scholen, de jongerencentra en in de wijken.

Welke jongerencentra zijn er in Weert?

Jongeren (10-25 jaar) kunnen terecht in de HangOut op Boshoven of The Basement in Stramproy. In de HangOut kun je terecht voor een gezellige (gratis) middag of avond, je kan er poolen, darten, gamen, maar vooral ook even lekker chillen. The Basement is open op woensdagmiddag voor 10 tot 14 jarigen, waarbij er elke week een gezellig programma wordt aangeboden. Bij onze jongerenwerkers kun je terecht voor een leuke zinvolle vrijetijdsinvulling maar ook voor een luisterend oor wanneer je hier behoefte aan hebt.

Waar kan een jongere verder aan deelnemen?

Een greep uit ons aanbod:

  • Sportief bezig zijn op woensdagmiddag met een activiteit op het voetbalveld (St. Louis) of donderdagmiddag zaalvoetballen (Sporthal Aan de Bron).
  • Nieuwe Helden, een traject van 12 weken om jongeren in de hiphop en urban culture hun talenten te laten ontplooien en om een podium te bieden, zonder kosten voor de jongeren. Dit is een samenwerking van diverse organisaties.
  • Kamers Met Uitzicht, een kamertrainingstraject waarbij een jongere een zelfstandige woningstart maakt met ondersteuning van Punt Welzijn.
  • Speaking Minds, een traject waarbij een groep jongeren aan de slag gaat met een vraagstuk op het gebied van armoede en / of LHBTI+ en uiteindelijk beleidsadviezen mag verstrekken aan de gemeente Weert. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Weert en Gilde Opleidingen Weert.
  • Join Us, voor jongeren tussen 12 en 25 jaar die zich eenzaam voelen en met andere jongeren in contact willen komen.

Join Us, voor jongeren die zich eenzaam voelen

In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Iedere twee weken ontmoeten zij elkaar en doen ze activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Tijdens de avonden zijn er begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website www.join-us.nu. Wil je liever eerst wat meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Imke
(06 3317 8342) of Diederieke (06 4635 6939), of stuur een mail naar [email protected].


Activiteiten en ondersteuning voor ouder en kind

Bij Punt Welzijn kun je als ouder(s)/verzorger(s) ook terecht. Bijvoorbeeld voor ondersteuning bij het aanmelden van je kind voor de peuteropvang bij een kinderopvangorganisatie. Bij deze peuteropvang kan je kind zo nodig op een speelse manier hulp bij de taalontwikkeling krijgen. En via ons kun je als ouder ook ondersteuning krijgen om zelf de taalontwikkeling van je kind te stimuleren. Dit doen we door gezellige groepsbijeenkomsten in een kindvriendelijke locatie bij jou in de buurt.

Ook op scholen en kinderopvanglocaties in Weert bieden we programma’s voor jonge kinderen en ouders aan. Een voorbeeld is ‘Samen spelen’. Tijdens 6 bijeenkomsten leer je samen met andere ouders hoe leuk en leerzaam het is om met je kind te spelen met diverse materialen. In groepsbijeenkomsten bespreken we ook lichte opvoedvragen zoals: “Hoe maak ik mijn kind zindelijk” of “Hoe ga ik om met straffen en belonen?”

Bij ouders met een laag inkomen denken we graag mee voor een passende oplossing voor je kind. Omdat we geloven in gelijke kansen voor ieder kind kan je kind in Weert gratis deelnemen aan “Sport na School” en “BSO voor iedereen”. Of aan naschoolse activiteiten zoals “spelen met taal”, waar ook weer op een leuke manier extra aandacht gegeven wordt aan taalontwikkeling

_BT Clear

Telefoonnummer: 0495-697900 ■ Website: www.puntwelzijn.nl ■ Emailadres: [email protected]

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear