In de gemeente weert

_BT Clear

Punt Welzijn stimuleert iedereen in Weert om het beste uit zichzelf te halen. Door in beweging te komen, ‘letterlijk en figuurlijk’, werken we aan bestendige veranderingen voor nu en later. Wij brengen jou ook graag in beweging!

_BT Clear

Ga jij ook voor een gezonde jeugd?

Onze droom is dat kinderen en jongeren opgroeien in een gezonde leefomgeving. We werken vanuit Punt Welzijn samen met iedereen die dit ook belangrijk vindt. Zo hebben we de afgelopen jaren al projecten, activiteiten en interventies uitgevoerd in het onderwijs, kinderopvang, (sport)vereniging, de buurt, op het werk en thuis. Resultaat: onze jeugd kan makkelijker een gezonde keuze maken. Wil jij ook iets doen om de leefomgeving van de kinderen en jongeren in Weert gezond(er) te maken? Laat het ons weten via [email protected].

Doe mee met de Week voor de Gezonde Jeugd!

Van 7 t/m 11 juni vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats. Tijdens deze week vragen we ook in de gemeente Weert aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Wil je een bijdrage leveren aan deze week? Doe dan mee en organiseer een activiteit. Als je ons via mail laat weten wat je organiseert dan kunnen wij dat in onze nieuwsbrief promoten. Samen maken we gezond gewoon, zodat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving: thuis, op school, in de buurt, tijdens het sporten, in hun vrije tijd of op het werk!

Weerter Sportakkoord

Ken jij het Weerter Sportakkoord? Hierin staan de ambities om samen in Weert sport toekomstbestendig, leuk en voor iedereen toegankelijk te maken. Er is uitvoeringsbudget beschikbaar voor het ondersteunen van goed onderbouwde sport- en beweegprojecten en activiteiten die passen binnen 4 thema’s:

  • Sport en bewegen voor iedereen
  • Meer bewegen op en rondom school
  • Vitale sport- en beweegaanbieders
  • Samenwerken

Per thema is er een werkgroep actief. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw sportvereniging of organisatie? Zie je een rol voor jezelf weggelegd in een van de werkgroepen? Of heb je een idee voor een aanvraag voor een sport- en beweegproject of activiteit? Kijk voor meer info op: www.weertinbeweging.nl/weert/sportakkoord/algemeen.

Vraag en antwoord:

Kunnen kinderen in Weert na school kennismaken met verschillende sporten?

Dat klopt! Wil je kind kennismaken met een snelle, stoere sport en ervaren hoe het is om in een team te spelen? Denk dan aan Handbal na school vanuit HV Rapiditas. Leert je kind liever dribbelen, verdedigen en schieten? Laat het dan meedoen met Hockey na school van H.V. Weert. Wil jouw kind liever diverse sporten uitproberen? Dan is er Sport na school waarbij je kind in een jaar tijd kennismaakt met 10 sporten. Hierdoor kan je kind een gerichte keuze maken die aansluit bij diens interesses en sportkwaliteiten.

Mijn kind kan niet meedoen in het reguliere sportaanbod. Zijn er mogelijkheden?

Club Extra is er voor kinderen die willen sporten of creatief bezig willen zijn en daarbij extra aandacht nodig hebben. ‘Extra’ verwijst naar kinderen met gedragsproblemen of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke beperking. Er zijn minimaal twee professionals aanwezig en het doel is om op sportieve of culturele wijze plezier te hebben.

Het is voor al deze sportactiviteiten voor kinderen mogelijk een beroep te doen op het jeugdsportfonds / Stichting Leergeld. Vragen? Kijk op onze website of stuur een mail naar [email protected].

_BT Clear

Laag inkomen en sporten? Dat kan!

Onze collega Esther krijgt regelmatig mensen op gesprek die het vanwege hun financiële situatie lastig vinden om te gaan sporten. Ze kunnen de contributie van een sportclub niet betalen en bewegen daardoor niet genoeg. Voor deze mensen is er in Weert het Volwassenfonds Sport, onderdeel van het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Van het geld wordt de contributie betaald en eventueel sportmateriaal.

“Hiermee wordt de drempel om te gaan sporten lager en dat is belangrijk. Sporten draagt bij aan een gezond leven, maakt je fitter en geeft zelfvertrouwen. Daarnaast leren mensen door het sporten nieuwe mensen kennen.”, licht Esther toe. Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een laag inkomen? Meld je dan aan. Esther: “We gaan samen kijken welke sport je leuk vindt. We maken daarna een aanvraag en als deze is goedgekeurd dan gaat het verhaal naar de sportclub en krijg je bericht wanneer je kan starten.”

_BT Clear

Telefoonnummer: 0495-697900 ■ Website: www.puntwelzijn.nl ■ Emailadres: [email protected]

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear