In de gemeente weert

_BT Clear

Ben jij er voor een ander? Wij zijn er voor jou!

Of je nu mantelzorger, vrijwilliger of buurtbewoner bent, je kan bij Punt Welzijn terecht. Wij helpen je graag door mensen met elkaar te verbinden en we stimuleren dat iedereen mee kan doen.

_BT Clear

Er voor elkaar zijn in de buurt

In Weert zetten bewoners zich dagelijks in voor elkaar. Maar als je hulp nodig hebt is het soms lastig hierom te vragen, zeker als je een klein sociaal netwerk hebt. Vanuit Punt Welzijn zetten we ons in om mensen met elkaar te verbinden die voor een ander willen zorgen. Goed luisteren, signaleren waar hulp nodig is en de verbinding leggen zijn belangrijke onderdelen van ons werk.

Een van de middelen om mensen met elkaar in verbinding te brengen is Hoplr. Dit is een online buurtplatform waar buurtbewoners elkaar kunnen vinden met vragen zoals hulp in de tuin of het lenen van materialen. Ook worden er activiteiten zoals een burendag of Rommelroute op geplaatst, geven mensen er gratis spullen op weg, wordt melding gedaan van vermiste huisdieren en worden er acties bedacht om zwerfvuil tegen te gaan.

Mensen die niet meteen zelf met Hoplr aan de slag kunnen, lukt het na een korte uitleg meestal wel. Na het plaatsen van een bericht worden mensen vaak positief verrast door de reacties van buurtbewoners op de hulpvraag. Wil jij je ook aanmelden op Hoplr? Ga dan naar www.hoplr.com of download de app.

_BT Clear

Een vrijwilliger vertelt

Ontzettend veel mensen zetten zich in Weert vrijwillig in en daar mogen we met zijn allen heel trost op zijn! Ed de Block is één van hen. Veel mensen kennen hem van Kindervakantiewerk, want dat heeft hij 50 jaar gedaan. Inmiddels is hij ook al 15 jaar vrijwilliger bij de HangOut in Weert. “Jongeren komen om te chillen en om een praatje te maken, te biljarten, pingpongen of darten. Ik doe met ze mee en verzorg tussendoor de barwerkzaamheden”. De rest van de week vult Ed ook betekenisvol in, als voorzitter bij sociaal cultureel werk Boshoven, bij de begeleiding van Sinterklaas als deze in Weert is, en in zijn eigen buurtje. Al deze vormen van vrijwilligerswerk leveren Ed waardering, contacten (soms zelfs vrienden) en voldoening op. Voor hem reden genoeg om zich vrijwillig in te zetten.

Nog meer verhalen van vrijwilligers lezen? Dat kan op onze website. Zelf aan de slag? Bezoek dan onze digitale Sociale Marktplaats Weerterland met meer dan 100 advertenties om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Meer info vind je op socialemarktplaats.puntwelzijn.nl.

_BT Clear

Heb je vragen vanuit jouw vereniging, of zoeken jullie vrijwilligers?

Heeft jouw Weerter vereniging of stichting behoefte aan een antwoord op vragen over vrijwilligerswerving, beleid, PR of verzekeringen? Meld je bij ons en we denken met je mee. Zoek je extra vrijwilligers of kennis? Bezoek dan onze Sociale Marktplaats Weerterland.

_BT Clear

Ontmoeten en meedoen in onze accommodaties

Het Keenter Hart is een multifunctionele accommodatie centraal gelegen in de wijk Keent. Hier ben je welkom voor diverse activiteiten zoals bewegen voor ouderen of kienen op dinsdag. Of eet eens mee bij het Eetpunt op maandag en woensdag. Heb je vragen, wil je deelnemen aan activiteiten of een ruimte huren, neem dan contact met ons op. Het Keenter Hart ligt aan het Sint Jozefskerkplein 3 in Weert.

Het BeekCwartier is ons centrale ontmoetingspunt in het centrum van Weert, gelegen op de begane grond van het oude stadhuis. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen, kennis te maken of deel te nemen aan één van de activiteiten. Wil je biljarten, koersballen, kienen of meedoen aan een leesclub? Dat kan allemaal. We zijn open op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Het adres van het BeekCwartier is Beekstraat 54 in Weert. We zoeken ook nog vrijwilligers om ons te helpen in onze accommodaties.

Meer weten? Kijk op onze website.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear
Telefoonnummer: 0495-697900
Website: www.puntwelzijn.nl
Emailadres: [email protected]
facebook: puntwelzijnweert
linkedin: puntwelzijn
instagram: puntwelzijn
_BT Clear