“Lekker uit eten bij onze buren”

Mevrouw Tangelder woont sinds twee jaar in één van de appartementen bij woonzorgcentrum Schavenweide in Doetinchem. Haar bovenbuurvrouw mevrouw Gerritsen, is omstreeks dezelfde periode hier komen wonen. Er is een mooie vriendschap ontstaan tussen deze dames. Ze spreken elkaar dagelijks, wandelen in de tuin van Schavenweide en drinken daarna samen een kop koffie of een wijntje.

_BT Clear

Regelmatig gaan de dames uit eten bij ‘de buren’, in het sfeervolle restaurant van woonzorgcentrum Schavenweide. Door de mooie accommodatie, de vriendelijke mensen, de gastvrijheid en het lekkere eten voelt het ook echt als ‘uit eten’ gaan. Wat maakt het ‘uit eten’ bij Schavenweide nou zo leuk? “Leuke mensen, een gezellige sfeer, een glas wijn en als er dan ook nog lekker wordt gekookt, dan kan de avond niet meer stuk”, laten de dames weten. “En voor een driegangenmenu betalen we
€ 8,70 en er is keuze uit twee opties, heerlijk toch?”

Het ontmoeten van andere mensen en de contacten die zij opbouwen in de buurt van een woonzorgcentrum geeft de dames veel gezelligheid en het voorkomt eenzaamheid.

Op de vraag of de dames niet liever in de stad willen eten of een keer naar de schouwburg willen, laten ze weten hier geen behoefte meer aan te hebben. “Het is goed zo, ook bij Schavenweide is ‘s avonds van alles te doen. Wij zijn heel gelukkig dat we elkaar hier ontmoet hebben en dat we hier mogen wonen.”

“Wij zijn heel gelukkig dat we elkaar hier ontmoet hebben en dat we hier mogen wonen”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.markenheem.nl of bel 0314 - 37 60 10

_BT Clear

_BT Clear

“Nu kom ik weer onder de mensen”

Succesvolle samenwerking Estinea en Markenheem

Bijna twee jaar is het nu dat de bewoners van woonzorgcentrum Schavenweide en de mensen in de wijk Schöneveld ze vrijwel dagelijks zien; de vrolijke en enthousiaste gezichten van Shandy, Artuur en Marianne. Samen met zes collega’s ondersteunt het drietal de bewoners en medewerkers van deze locaties van Markenheem met allerhande hand- en spandiensten. Voor cliënten zoals Shandy, Artuur en Marianne zijn dit soort begeleid werkplekken van Estinea ontzettend waardevol; ze bieden de mogelijkheid om op een hele zinvolle manier volop mee te doen in de lokale Doetinchemse samenleving. Een win-win situatie voor iedereen.

Vanaf het begin zijn we met open armen ontvangen en iedereen voelt zich helemaal thuis hier,” vertelt Rianne Dunnewold, regiomanager van Estinea. “Shandy, Artuur, Marianne en de andere cliënten ontlasten met het werk dat ze doen met de medewerkers en vrijwilligers van Schavenweide.” “Hierdoor hebben onze medewerkers en vrijwilligers juist meer tijd voor de bewoners”, vervolgt Aafke Kleinhesselink van Schavenweide.

Voor de wijk

“En beide organisaties vullen elkaar goed aan op het gebied van wat we voor de wijk kunnen betekenen. Markenheem wil graag het kloppende hart van de wijk zijn waar iedereen terecht kan voor zorg- en servicediensten, ontmoeting, ontspanning, ontplooiing en inspiratie.” “En dat wij óók iets kunnen betekenen voor ouderen in de wijk, bewijst het verhaal van mevrouw Van Heuven”, voegt Charles Giesen, begeleider bij Estinea, toe.

Onder de mensen

Mevrouw Van Heuven (92) komt twee keer per week bij Schavenweide eten. Ze woont in de buurt, maar zit in een rolstoel en kan niet zelfstandig komen. Dankzij Shandy,
Artuur en Marianne kan dat wél. Zij halen haar twee keer per week thuis op en brengen haar ook weer naar huis. Artuur, die zelf ook in een rolstoel zit, ‘rolt’ altijd gezellig mee.
Van Heuven: “Doordat zij dit voor mij doen, kom ik weer onder de mensen!”

_BT Clear