Jongerencentrum Doetinchem:

Voor en door jongeren

Niets te doen voor jongeren in gemeente Doetinchem? Dan vergis je je! Hét jongerencentrum van Doetinchem en omstreken is gevestigd in de Gruitpoort. De Gruitpoort biedt veel mogelijkheden. Naast een gezellige woonkamer beschikt het jongerencentrum over een danszaal, een modeatelier, een oefenruimte voor bandjes en een professionele opnamestudio.

Jij bepaalt wat er georganiseerd wordt

Het jongerencentrum werkt niet met een vast aanbod. Activiteiten worden voor en door jongeren georganiseerd. Jij als jongere bepaalt dus wat er georganiseerd wordt. Dit doe je samen met Jimmy’s. Jimmy’s zijn jongeren die opgeleid worden door jongerenwerkers. Zij kunnen je helpen met het organiseren van activiteiten, maar ook wanneer jij tegen (persoonlijke) problemen aan loopt.

Loop eens binnen!

Voor iedere jongere is er wel wat te beleven in het jongerencentrum. Tijdens de openingstijden kun je hier ook gewoon met vrienden chillen, huiswerk maken, tv kijken, gamen, gebruik maken van een computer, een potje tafeltennissen of -voetballen. En het mooie is.. (bijna) alles is gratis! Loop eens binnen en zie wat het jongerencentrum jou te bieden heeft.

openingstijden en adres

Je vindt het jongerencentrum in de
Gruitpoort (Hofstraat 2, Doetinchem).
Openingstijden zijn van maandag t/m
vrijdag van 14.00 – 17.00 uur.
Op woensdag- en donderdagavond
geopend van 19.00 – 21.30 uur.

Meer informatie

Meer informatie over het jongerencentrum vind je op facebook.com/jongerencentrum.dtc. Meer informatie over Jimmy’s vind je op www.jimmysdoetinchem.nl
of facebook.com/jimmysdoetinchem.
Je kunt ook bellen naar: (0314) 368 170.

_BT Clear

_BT Clear

Meedoen met Autin

Samen leuke dingen doen, een goed gesprek kunnen voeren, nieuwe mensen ontmoeten. Dat wil iedereen. Ook jongvolwassenen met een vorm van ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Voor hen kan het lastig zijn sociale contacten aan te gaan. Autin kan voor deze jongvolwassenen een uitkomst zijn. Om deel te nemen aan Autin, hoef je geen ASS of een indicatie te hebben. Ook jongeren die behoefte hebben aan structuur en duidelijkheid kunnen mee doen.

Autin is een initiatief voor en dóór jongvolwassenen met een vorm van ASS. Jongvolwassenen ontmoeten elkaar, doen leuke dingen en ondersteunen elkaar. Via Autin worden verschillende activiteiten georganiseerd. De activiteiten zijn gericht op ontmoeting, het uitwisselen van ervaringen en verbinding. Er worden verschillende groepen gevormd. Hieruit kunnen mooie vriendschappen ontstaan. Naast gespreksgroepen en themabijeenkomsten worden er ook kookworkshops gegeven. Hierin ligt de nadruk op samen koken en samen eten. Een kok ondersteunt het geheel.

Structuur en duidelijkheid

De jongvolwassen deelnemers van Autin bepalen zelf wat er zoal georganiseerd wordt. Elke activiteit is dus gericht op de behoeften uit de groep. Waar nodig, is er ondersteuning van een deskundige begeleider. Er worden verschillende Autin groepen gevormd. Deze worden op verschillende locaties in de regio Doetinchem georganiseerd.

Meer informatie

Is Autin misschien wel wat voor jou? Of ken je iemand die geholpen zal zijn met Autin? Misschien ken of ben je iemand met ASS en heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Meer informatie op www.autin.nl of via de Facebookpagina:
www.facebook.com/autin

Bas Kruisman, Buurtcoach:
06 236 222 95 of
[email protected]
Maik Jansen, Buurtcoach:
06 129 646 13 of
[email protected]
Jan te Riele,
Samenwerken Met Zorg:
(044) 851 175 of
[email protected]

Het Meedoen-arrangement: Iedereen doet mee!

Ruim 6.000 inwoners in gemeente Doetinchem staan aan de kant. Zij kunnen niet wat u en wij zo graag doen: meedoen aan sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten. Niet omdat zij niet willen, maar omdat zij er geen geld voor hebben. Het Meedoenarrangement trekt zich dat aan.

Het Meedoenarrangement biedt inwoners die het financieel minder hebben de mogelijkheid toch mee te doen aan de samenleving. Want ieder mens in Doetinchem moet de kans hebben zich te ontspannen, te sporten en te ontwikkelen; dát is de gedachte achter het Meedoenarrangement.

Ondersteuning in natura

Via een persoonlijk budget kunnen inwoners met een laag inkomen kiezen uit een gevarieerd aanbod aan sportactiviteiten, cultuur, educatie en welbevinden. Deelnemers krijgen het geld niet op hun rekening gestort, de aanbieders van de activiteiten worden rechtstreeks vanuit het Meedoenarrangement betaald. Het is dus ondersteuning in natura.

Succes

Het Meedoenarrangement bestaat sinds januari 2015. Het eerste jaar was een succes! Zo’n 3.300 inwoners hebben in 2015 gebruik gemaakt van het Meedoenarrangement. Dit succes kon alleen bereikt worden met de inzet van de ruim 100 aanbieders die meer dan 400 activiteiten aanboden. Maar ook dankzij de vrijwilligers en de sponsoren die allemaal op hun eigen manier een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Meedoenarrangement in 2016

Ook in 2016 spannen we ons weer hard in om het Meedoenarrangement tot een succes te maken. En dat doen we weer samen. Want in Doetinchem is het met elkaar, voor elkaar!

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie over het Meedoenarrangement? Of wilt u zich aanmelden? Kijk dan op www.meedoenarrangement.nl
_BT Clear