Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal

_BT Clear

Een kunstvervalsing in Museum Valse Kunst

Verwondering. Misleiding. Historie. Dat maakt een bezoek aan de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe zo bijzonder. Ook voor kinderen. Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Wat is echt en wat is vals. In Museum Valse Kunst (Vledder) hoor je het verhaal erachter. Sta oog in oog met de mammoet in het OERmuseum (Diever). Maak een ontdekkingsreis door diverse tijdperken: hoe woonden en leefden onze voorouders in onze OERprovincie. Bijzondere schatten als schelpen, koralen en schildpadden in Miramar Zeemuseum (Vledder). Verzameld door mej. Warners tijdens haar vele reizen. En ervaar de gevolgen van plastic afval voor mens, dier en milieu in de expositie.

www.deschatkamers.nl

_BT Clear

Waan je in het Verre Oosten bij dierenpark Taman Indonesia

Op de grens van de Kop van Overijssel en Drenthe ligt een heel ongewoon dierenpark: Taman Indonesia. De naam zegt het al: tuin of park van Indonesië. Wie door deze tuin dwaalt, maakt dichtbij in eigen land een mini-reis door de culturele wereld van Indonesië met haar prachtige flora en fauna. Veel bezoekers genieten vooral ook van de authentieke en creatieve manier waarop het park is aangelegd om de juiste sfeer te creëren.

Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Binturongs die 30 meter hoog in de boom wonen? Deze en andere dieren uit Indonesië vind je in ons park. Daarnaast is het uitgebreid genieten van Indische hapjes in de sfeervolle warung kun je een kijkje nemen in een traditionele paalwoning, of selfies maken als Sulawesisch bruidspaar of boer op een sawa.

Indonesische specerijentuin
Bijzonder is de nieuw aangelegde tropische specerijentuin in de binnenkas. Je waant je meteen in de tropen, zodra je binnenkomt. Je kunt er allerlei specerijen zien groeien die je meestal alleen in zakjes in de winkel ziet (of thuis in het kruidenrek). Er zijn kruiden om mee te koken, zoals gember, laos en sereh, maar ook fruitbomen zoals pisang en papaya, koffie en thee. En een tropische tuin is natuurlijk niet compleet zonder dieren. Wie zijn ogen de kost geeft, ontdekt broedend op hun nestje of rondvliegend diverse en bijzondere Indonesische vogels, zoals de fraai zingende Schamalijster of een jagende wateragaam! De tsjirpende krekels roepen de sfeer van zwoele Indische avonden op.

Indonesisch Kinderpaspoort
Nieuw dit jaar is het kinderpaspoort. Met dit paspoort kun je zo op avontuur door Indonesië. Welke eilanden ontdek je? Welke Indonesische hapjes ga je eten? Welke dieren ga je ontmoeten? Met het paspoort ontdek je alle eilanden van Indonesië, en deel je je ervaringen met opa’s, oma’s, ouders of je vriendjes.

Entreeprijzen 2020

Volwassenen
Kinderen t/m 12 jaar
Kinderen t/m 1 jaar

€ 9,50
€ 7,50
gratis

Openingstijden
Geopend van 1 april tot 1 november
Elke dag van 10.00 – 18.00
Tickets online te bestellen via www.taman-indonesia.nl

Van 1 nov tot 1 april speciale openingstijden,
Zie www.taman-indonesia.nl

Dierenpark Taman Indonesia
Kallenkote 53, Kallenkote (nabij Steenwijk)

Tot ziens in Taman Indonesia! Sampai Jumpa di Taman Indonesia!

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear