Oernatuur

_BT Clear

Dompel je onder in de Drentse natuur! Even weg van TV’s en telefoons. Zelf ontdekken en ervaren. Uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen… Of ben je toch niet alleen? Ineens sta je oog in oog met een Schotse Hooglander, een heideschaap of zelfs een ree. Het kan in Drenthe!

Ontdek de Nationale Parken

Drenthe heeft prachtige natuurgebieden en telt maar liefst drie Nationale Parken, met ieder zijn eigen karakter. Kijk je ogen uit bij het uitgestrekte heidegebied van het Dwingelderveld. Duik de bossen in van het Drents-Friese Wold of laat je meevoeren langs de 28 kilometer lange beek die door de Drentsche Aa slingert. Het lijkt wel een filmset met al die prachtige kleuren! Paars. Geel. Oker. Aubergine… Laat je verrassen door wat je allemaal tegenkomt.

drenthe.nl/natuur

Schaapskooien

Wandel of fiets je door de Drentse natuur dan kom je hoe dan ook Drentse Heideschapen tegen. Maak kennis met onze natuurlijke begrazers. In elk heidegebied zie je ze lopen. Een bezoek aan een schaapskooi is dan ook zeker een aanrader. Er gebeurt van alles wanneer een paar honderd dames van huis vertrekken of weer terugkeren van de nacht. Gelukkig zorgen de herder en zijn hond ervoor dat alles altijd weer soepel verloopt.

Drenthe.nl/schaapskooien

Tip

Geen hoogtevrees? Wandel dan op grote hoogte tussen de toppen van de bomen door bij het Boomkroonpad in Drouwen. Letterlijk een toplocatie!

Wist je dat

je in het Drents-Friese Wold ’s nachts het donkerste stukje vasteland van Nederland vindt? Ervaar het zelf. Je hebt nog nooit zoveel sterren gezien!

Belevingspaden en speelbossen

Klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur! Dat kan tijdens een bezoek aan de Drentse speelbossen en belevingspaden. Ieder speelbos of pad is weer anders.

drenthe.nl/speelbossen

Het mysterie van de hunebedden

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze werden zo’n vijfduizend jaar geleden als grafkamers gebouwd door het trechterbekervolk. De stenen waarvan de hunebedden zijn gemaakt, zijn in de ijstijd door de kracht van het stromende ijs in Drenthe terechtgekomen. In Drenthe bevinden zich maar liefst 52 hunebedden, de meeste hiervan vind je op de Hondsrug. Een gebied dat barst van de Oerhistorie en waar je veel spannende verhalen ontdekt en avonturen beleeft. Wil je meer te weten komen over de ijstijd en de hunebedden? Breng dan een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger. Een interactief museum waar je een tijdreis maakt van 150.000 jaar en een bezoek kunt brengen aan het grootste hunebed van Drenthe (D27)

drenthe.nl/hunebed

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear