Nieuw in WILDLANDS: kleinste aapje ter wereld

Sinds deze zomer kun je in WILDLANDS op zoek naar het kleinste aapje ter wereld. In de grote tropische kas Rimbula leven de dwergoeistities, kleine klauwaapjes van slechts 15 centimeter groot.

In WILDLANDS leeft een mannengroep dwergoeistities. Met hun speciale klauwtjes klimmen en klauteren ze razendsnel door de bomen. Vanaf de takken houden ze de omgeving, en dus ook de bezoekers, scherp in de gaten. Ze hebben scherpe tanden waarmee ze sleufjes in de bast van bomen maken. Daarna kunnen ze makkelijk het uit de bast lopende boomsap oplikken. De andere dieren in Rimbula moesten wel even wennen aan de nieuwkomers. Vooral de slingerapen lieten met veel lawaai horen dat zij de oeistities ontdekt hadden. Je kunt de kleinste aapjes ter wereld ontdekken in de Jungle Arena waar je ook dagelijks kunt meedoen aan Jim’s Jungle Challenge. Jim is een expert in het overleven in de jungle. Met een interactieve kennis-quiz en veel spannende verhalen test Jim of jij ook een echte jungle expert bent. Natuurlijk neemt hij ook dieren mee, zoals de prachtige koningspython.

www.wildlands.nl

_BT Clear

Speel- en ijsboerderij de Drentse Koe

Heerlijk spelen met een boerengevoel? Dat kan bij de Drentse Koe!

Door de ANWB verkozen tot Leukste Uitje van Drenthe 2020.

Naast een fantastisch buitenterrein (2 ha) met vele soorten traptrekkers, trampolines, kabelbaan en dierenweide, is er een speelschuur met maar liefst 3 verdiepingen. Wordt het glow-in-the dark panna voetbal, de speelmanege of het klimavontuur in de koeienstal? Bovendien is er bij mooi weer de interactieve waterplaats en niet te vergeten het maïsdoolhoof.

Natuurlijk is er ook een restaurant waar je allerlei lekkers kunt bestellen waaronder écht Drents Koe IJs, gemaakt van verse boerenmelk.

Reserveer online
www.drentsekoe.nl

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear