Museum de Proefkolonie

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het indrukwekkende verhaal van Generaal Johannes van den Bosch die met een ambitieus plan de armoede in Nederland wilde bestrijden door het stichten van landbouwkoloniën.

In Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten die in 1818 vanuit Holland naar de Koloniën van Weldadigheid afreisden een nieuwe toekomst tegemoet.

Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes uit de bijzondere historische erfenis terug te vinden in het landschap. Ga op ontdekkingstocht en ontdek de vele monumenten. Niet voor niets is het gebied genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoed Status.

Reserveer online
www.proefkolonie.nl

_BT Clear

Tentoonstelling

Wat zou JIJ doen?

Te zien tot 30 december 2020

Museum Collectie Brands presenteert de tentoonstelling Wat Zou JIJ doen? Een tentoonstelling waarbij wordt stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Niet alleen in de regio Zuidoost-Drenthe, maar ook in het naburige Duitse Emsland net over de grens. Wat maakten Drenten en Emslanders tijdens de Tweede Wereldoorlog mee? Voor welke keuzes werden zij gesteld? Hadden zij wel altijd een keuze? Ervaar de persoonlijke verhalen en vraag je af: Wat zou JIJ doen?

Meer informatie?
T: 0591-393400
E: [email protected]
W: www.collectie-brands.nl

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear