recreatie noord-holland


BELEEF HET MEE IN HET NATIONAAL REDDINGMUSEUM DORUS RIJKERS

_BT Clear

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Het leukste museum voor kinderen

Ook in 2019 is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers uitgeroepen tot een van de beste Kidsproo f musea van Nederland! Tientallen museuminspecteurs tot 12 jaar hebben ons museum beoordeeld en beloond met deze mooie prestatie. Dus, kom ook naar het Reddingmuseum in Den Helder en ga op een spannende, interactieve ontdekkingstocht en kijk of jullie het museum ook zo goed beoordelen.

Vaar mee in een échte reddingboot

Van 1 april tot 1 november biedt het Reddingmuseum verschillende vaartochten aan. Motorstrandreddingboot Johan de Witt maakt rondvaarten door de mooie binnenhaven van Den Helder. Laat je in 20 minuten meenemen in de wereld van het reddingwezen en de prachtige omgeving van Den Helder. Ontdek onder andere het verhaal van Lichtschip Texel en waarom het water bij het Reddingmuseum het Boerenverdriet heet.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Willemsoord 60 G
1781 AS Den Helder
www.reddingmuseum.nl
tel. 0223-618320
[email protected]

_BT Clear

Blote Voetenpad

_BT Clear

Je omgeving verkennen op blote voeten? Dat kan bij De Helderse Vallei! Op het Blote Voetenpad ontdek je Den Helder, maar dan in het ‘klein’. Jong en oud ontdekken op blote voeten het bos Donkere Duinen, de Grijze Duinen, de Waddenzee, het boerenland, de Stelling van Den Helder en het moerassige Mariëndal.

Het Blote Voetenpad bestaat uit een rondwandeling van ongeveer 250 meter rondom onze schapenweide. Er is een boomstammenpad, speelduin, strekdam en een stukje wad. Ook is er een bungelbank in het bollenland, een trekvlot, een loopgraaf en een wiebelbrug met grote stapstenen.

Het Blote Voetenpad is tijdens openingstijden gratis toegankelijk voor bezoekers.

Op het Blote Voetenpad zijn 8 ontdekkisten te vinden waarin leuke opdrachten en materiaal zit om spelenderwijs de verschillende natuurtypen van Den Helder te ontdekken. Bij de balie in het bezoekerscentrum is een sleutel te huur (€ 5 borg) om de ontdekkisten te kunnen openen. Het uitvoeren van de opdrachten duurt circa 1 uur en de kosten zijn € 1 per persoon (per sleutel kan met 5 personen deelgenomen worden).

_BT Clear

Meer weten over alle faciliteiten bij De Helderse Vallei? Kijk op www.deheldersevallei.nl


_BT Clear