recreatie noord-holland


_BT Clear

Fort Harssens

Fort Harssens, een robuuste vesting met een even onuitwisbare als onbetwiste maritieme historie

Puur, stoer, robuust, misschien zelfs een tikkeltje rauw. Dat is Den Helder. Als poort van Holland biedt het toegang tot een grote verscheidenheid aan verborgen parels.

Maar ook om te recreëren, te ontspannen en te genieten van de natuur, het cultureel historisch erfgoed en de gezellige horeca ben je in Den Helder op de juiste plek. Bezoek bijvoorbeeld de verschillende musea zoals het Marinemuseum, Reddingmuseum, de Nollen en Fort Kijkduin. Beleef de stad vanaf het water tijdens een vaartocht met gids langs langs de Stelling Den Helder en zie de verschillende forten en bunkers die Den Helder rijk is. Of wandel door de indrukwekkende Japanse tuin van de Hortus Overzee.

Bezoek de stranden van Den Helder, Huisduinen en Julianadorp

Den Helder heeft een prachtig breed strand dat zich uitstrekt over ruim 7 kilometer, van Huisduinen tot en met Julianadorp aan Zee. Voor een dagje strand kun je terecht op een van de 7 strandslagen, elke strandslag heeft een eigen karakter. Bij alle stranden van Den Helder en Julianadorp kan gratis geparkeerd worden.

Kortom, doe een dagje ‘Den Helder’. Stad aan zee, met de schoonste lucht en heel vaak de meeste zonuren.

Voor meer informatie over alle bezienswaardigheden, evenementen en activiteiten in Den Helder verwijzen wij je naar www.denhelder.online

Zandvoort, beachforevents

De eerste lentedagen hebben we alweer in onze achterzak zitten. Volle terrassen op het strand en veel gezelligheid in het dorp, een goed begin van het voorjaar. Met 37 strandpaviljoens en een levendig centrum is Zandvoort natuurlijk de perfecte destinatie voor een dagje weg.

Naast het strand en de winkels worden er ook veel evenementen georganiseerd in Zandvoort. Zo zal “onze” Max Verstappen op 18 & 19 mei voor het vierde achtereenvolgende jaar demo’s geven in zijn Aston Martin Red Bull Racing F1 bolide tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort. Behalve spectaculaire demonstraties en races zijn er ook leuke activiteiten voor de hele familie.

Wil je ook de wat onbekendere kant van Zandvoort leren kennen? Kom dan naar 24H Zandvoort op 15 juni. In 24 uur tijd maak je op ludieke wijze kennis met Zandvoort. Zo zou je zomaar eens een yogales kunnen gaan volgen op het circuit of styling advies kunnen krijgen van de bekende fashion zusjes Reinders. Natuurlijk zal het ook niet ontbreken aan livemuziek & lekker eten.

Helemaal gek op Groot-Brittannië? Great! Want ‘anglofielen’ kunnen hun hart ophalen tijdens het British Festival op 5, 6 en 7 juli. Harde Brexit of niet, Zandvoort is tijdens het 3-daagse festival beachforbritish.

Genoeg te doen dus en dan is de zomer nog niet eens begonnen!

_BT Clear

_BT Clear