recreatie noord-holland


_BT Clear

Eindeloos genieten
in Laag Holland

Ontdek, beleef en geniet!

Het schilderachtige beeld wat veel buitenlanders van Nederland hebben, bestaat echt. Op slechts een steenworp afstand van Amsterdam. Want of je nou op zoek bent naar het oer-Hollands landschap, trek hebt in een verse hap of het roemruchte verleden wilt ontdekken waarin land en water streden om voorrang: hier vind je het! Geniet van pittoreske vissersdorpjes als Marken, Edam en Volendam en verdrink in eindeloze vergezichten waarin de contouren van ijle kerktorens en molens zich aftekenen. Hoor vogels fluiten en bijen zoemen en loei vooral eens mee met een koe. Niemand zal je horen. Ach, het is hier zo mooi…

Tip!

Kijk ook eens op www.laagholland.com voor meer leuke tips en arrangementen in Laag Holland.

Ontdek het
mysterieuze
Hembrugterrein

Heb jij het mysterieuze Hembrugterrein langs het Noordzeekanaal al ontdekt? Dit Zaanse terrein was ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam. Hier werden vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger geproduceerd. Tegen woordig kun je er in en tussen de prachtige monumenten en ongerepte natuur terecht voor mooie evenementen, creatieve ondernemers en vernieuwende initiatieven.

Eten, shoppen en genieten

Alleen al over het terrein wandelen is bijzonder met al dat industriële erfgoed, maar er is meer. Kom kunst kijken bij ARTzaanstad in de voormalige kardoeshulzendraaierij. Dit is naast een kunstverhuur een galerie voor hedendaagse kunstenaars met wisselende exposities en een originele design- en cadeaushop. Ga design shoppen bij Flinders, drink een slow coffee in het tot huiskamer omgetoverde transformatorhuisje even verderop of ontdek ‘Het geheim van Nederland’ bij het Hembrug Museum en wandel daarna naar Lab-44 voor een proeverij van lokaal gebrouwen bieren.
 
Kom zelf het Hembrugterrein ontdekken! Het ligt net boven Amsterdam en is goed bereikbaar per fiets, auto, Zaanferry of openbaar vervoer. Prima te combineren met een bezoek aan Woonboulevard Zaandam even verderop met inspirerende winkels als Loods 5, De Machinefabriek en Goeds Design Store of het vernieuwde stadshart van Zaandam. Meer informatie op hembrugterrein.com.

_BT Clear

_BT Clear