recreatie noord-holland


_BT Clear

Lammetjes

knuffelen op Texel

Komt u ook genieten van de vele duizenden lammetjes in de groene weiden van Texel? Zij zorgen voor het ultieme voorjaarsgevoel!

Texel is een echt schapeneiland; er wonen meer schapen dan mensen: zo’n 14.000. In de lente komen daar maar liefst 22.000 lammetjes bij ! Op de fiets geniet u nog eens extra van de natuur op het eiland.

Lammetjesfietsroute

Daarom heeft VVV Texel de Lammetjesfietsroute samengesteld: een tocht van 35 km langs de meest schapenrijke gebieden. In het begeleidende boekje leest u alles over het Texelse schaap. Zo wordt uitgelegd hoe u een ‘verwenteld’ schaap het best overeind te zetten. Op de VVV-website www.texel.net/lammetjesfietsroute kunt u gratis het kaartje van de Lammetjesfietsroute downloaden of het leuke boekje bestellen in de webshop (€ 2,85 incl. verzendkosten).

Tip!

Knuffel eens een lammetje bij Schapenboerderij Texel, vlakbij de VVV-winkel in Den Burg.

_BT Clear

VVV Texel Emmalaan 66  1791 AV Den Burg www.texel.net Tel. 0222-314741


Beleef IJmuiden Rauw aan Zee!

_BT Clear

Op het avontuurlijk strand kunt u zich, juist ook met een beetje ruig weer, prima vermaken. Eet een verse vis in een van de strandpaviljoens of visrestaurants, met zicht op de buitelende wind- en watersporters, en de enorme schepen daarachter aan de horizon. Fiets, of wan del letterlijk de zee in op een van de twee pieren die kilometers de zee insteken. Kinderen kunnen zich actief uitleven bij het trampolinecentrum.

De havens van IJmuiden zijn een spannend decor door het enorme sluizencomplex en de vele vissersboten, jachten en schepen. Het is een plek om uw ogen uit te kijken en te zien, te proeven en te ervaren wat IJmuiden bijzonder maakt. De kades, kranen, de schepen. Alles is gemaakt om de vis aan land te brengen, of om het ijzer uit het erts te winnen. Vis en Staal zijn in het beeld van IJmuiden onontkoombaar.

Beleef het ontstaan van de haven in het Zee- en Havenmuseum, of vang uw eigen vis op zee. IJmuiden is een plek van rauwe schoonheid. IJmuiden is Rauw aan Zee!

Ervaar het actieve en historische achterland van IJmuiden. Ga op zoek naar de historische geheimen van de landgoederen en bunkers. Of ontdek een van de vele stoere buitensporten die u kunt doen in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk voor meer informatie op www.ijmuidenaanzee.nl

_BT Clear

_BT Clear