recreatie noord-holland


Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Nieuwste strand van Nederland biedt volop mogelijkheden

_BT Clear

Ken je het nieuwste stukje Nederland al? Dat vind je tussen Camperduin en Petten. Dit nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, is ontstaan door de versterking van de kust met zand uit zee. De kust is hier veilig èn mooi geworden en biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit. Zonnen, vliegeren en spelen op het prachtige brede strand, fietsen en wandelen op de nieuwe paden en van het uitzicht genieten vanaf het nieuwe panoramaduin.

Voor jong en oud

Direct naast het strand vind je het Informatiecentrum Kust. In de vernieuwde tentoonstelling Zand tegen Zee lees, hoor en zie je alles over de kustversterking. Een bezoek is ook voor de kinderen leuk: ze kunnen een speurtocht doen, dieren spotten, het zeepbel- en het overstromingsspel spelen.

Fietsroute

Vanaf het informatiecentrum start een (GPS) fietsroute die je onderweg van alles vertelt over het oude en nieuwe land. De route is gratis verkrijgbaar.

Leuke activiteiten

In het informatiecentrum zijn regelmatig extra gratis activiteiten. Informatie vind je op hhnk.nl/zandtegenzee.

Graag tot ziens voor een gratis bezoek op Strandweg 4 in Petten.
We zijn open van 2 april tot 1 november van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis.

_BT Clear

_BT Clear

Beleef de Gouden
Eeuw op de fiets

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed, een van de beroemdste kunstschilders uit de Gouden Eeuw. In dit jaar wordt in het hele land uitgebreid bij Rembrandt en de Gouden Eeuw stilgestaan.

Het fietsroutenetwerk in Noord-Kennemerland en West friesland met het knooppuntensysteem biedt alle vrijheid de grandeur uit deze roemrijke periode zelf te ervaren. Stel een route samen tussen de oude binnenstad van Alkmaar en de V.O.C.-steden Hoorn en Enkhuizen. Maar ook de oudste stad van Westfriesland, Medemblik, is de moeite meer dan waard. In het voorjaar stelen de bollen de show! Kleurrijke velden vormen prachtige mozaïeken in het afwisselende landschap: van duinen aan de Noordzeekust tot ruime vergezichten in de polders, lieflijke dorpjes, fraaie stolpboerderijen en bekoorlijke molens langs de voormalige Zuiderzee.

_BT Clear

Meer informatie over het fietsroutenetwerk in Westfriesland vindt u op de website van het Recreatieschap Westfriesland: recreatieschapwestfriesland.nl Meer inspiratie vindt u ook op hollandbovenamsterdam.com. Actief bezig zijn is leuk en ervan genieten is nog fijner.

_BT Clear