Samen kom je verder!

We willen dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Maar soms is dat niet eenvoudig. Voor kwetsbare mensen, mensen met een beperking, gaat meedoen niet altijd vanzelf. De medewerkers van MEE Groningen luisteren, stellen vragen en zoeken samen met u naar oplossingen.

We hebben veel kennis over o.a. verstandelijke en lichamelijke beperkingen, autisme, niet-aangeboren hersenletsel, chronische ziekten en psychische problematiek. We bieden ondersteuning bij vragen over zorg, school, werk, opvoeding en wonen. Ook geven we training, coaching en begeleiding aan cliënten, hun familie (netwerk) of professionals. In onze dienstverlening gaan we uit van wat mensen zelf kunnen. Zo kunnen we samen veel bereiken.

Waar kunt u aan denken?

• Ouders redden het weer zelf met het opvoeden van hun kind met een beperking. We denken mee en ondersteunen om de opvoeding makkelijker en te laten gaan in het gezin.
• Als uw kind meervoudig gehandicapt is en altijd zorg nodig heeft, dan moet dit zorg zijn die past bij uw kind en jullie situatie. De onafhankelijk cliëntondersteuner langdurige zorg van MEE  luistert en ondersteunt om deze zorg zo goed mogelijk te organiseren.
• Mensen met een beperking zijn en blijven duurzaam aan het werk, betaald of vrijwillig.
• Mantelzorgers kunnen het weer aan. Als uw partner niet-aangeboren hersenletsel heeft kunt u in het dagelijkse leven tegen verschillende problemen aanlopen. Een MEE medewerker bekijkt met u wat en waar de problemen zijn en hoe u uw leven samen weer "op de rit" krijgt. Om te voorkomen dat problemen groter of te groot worden.
• Jeugdigen met een beperking krijgen passend onderwijs en begeleiding en halen hun diploma.

We staan naast onze cliënten om er samen voor te zorgen dat zij (en hun familie/netwerk) mee kunnen (blijven) doen in de samenleving.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons : (050) 313 33 35 of (06) 31 67 00 21. Of mail ons: [email protected] www.meegroningen.nl

 

Hulp en ondersteuning voor Groningers die zich ongelijk behandeld voelen

Het Discriminatie Meldpunt Groningen is een onafhankelijke organisatie. Het Meldpunt richt zich op het signaleren, voorkomen en bestrijden van discriminatie in zowel de stad als in de provincie.

WAT DOEN WIJ?

Alle inwoners van Groningen kunnen bij het Meldpunt terecht voor individuele klachten, informatie en advies over discriminatie. Het Meldpunt ondersteunt alle Groningers die zich ongelijk behandeld voelen op grond van afkomst, geslacht, leeftijd, geaardheid, godsdienst, handicap, chronische ziekte, nationaliteit of op welke grond dan ook.  

Het Meldpunt behandelt niet alleen klachten! Ook worden er voorlichtingen, workshops en trainingen verzorgd. Dit gebeurt  o.a. op basisscholen, middelbare scholen, MBO, HBO, buurthuizen en bij professionals. Het Meldpunt heeft een breed scala aan interactieve activiteiten.  

HOE KUNT U ONS VINDEN?

Heeft u een klacht over discriminatie of ongelijke behandeling? Of heeft u interesse in een voorlichting of workshop? Neem dan eenvoudig contact met ons op via:  www.discriminatiemeldpunt.nl.

U kunt ons ook telefonisch en schriftelijk bereiken. Onze contactgegevens zijn:  
W:  www.discriminatiemeldpunt.nl
T: 050-5498702
M: 06-81890070
E:  [email protected]
www.facebook.com/discriminatiemeldpuntgroningen
 
_BT Clear