_BT Clear

Hoge kwaliteit kinderopvang

Dit jaar zijn weer een aantal nieuwe maatregelen uit de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) ingegaan. Door deze regelgeving wordt de kwaliteit in de kinderopvang nog verder verbeterd.

Eén van de nieuwe regels zorgt voor een intensiever contact tussen baby en pedagogisch medewerker. Elke medewerker mag nu namelijk nog maar drie baby’s verzorgen, in plaats van vier baby’s zoals eerder het geval was. Dit betekent dus méér aandacht voor het kind. Als een kind vervolgens ook nog eens door zoveel mogelijk een vaste pedagogisch medewerker worden opgevangen, wordt het contact nog sneller vertrouwd. Hoe stabieler de aanwezigheid van de bekende en vertrouwde pedagogisch medewerker die precies weet hoe de spel-, drink-, verschoon- en slaap-momenten gaan, des te meer houvast een kind heeft. Ook heeft ieder kind een eigen mentor, die de ontwikkeling van het kind volgt en daarover contact heeft met de ouders.

Een andere nieuwe maatregel is dat elke pedagogisch medewerker wordt gecoacht door een HBO geschoolde medewerker. Dat zorgt voor een betere inhoudelijke begeleiding van de medewerkers en draagt zo bij aan de ontwikkeling van kinderen. Ook komt er meer aandacht voor ontwikkelingsgericht werken. Qua veiligheid verbetert er ook het een en ander: zo moet er bijvoorbeeld altijd een volwassene in het pand zijn die een kinderEHBO-certificaat heeft. Alle kinderopvang in Nederland moet volledig voldoen aan de nieuwe voorwaarden.

Forte Kinderopvang, gevestigd in uw gemeente, voldoet aan deze nieuwe regels, maar biedt daarnaast nog veel meer. Kinderen worden gestimuleerd en geïnspireerd door een rijk aanbod van activiteiten. Zo leren kinderen het beste uit zichzelf te halen en hun talenten te ontdekken.

Meer weten over kinderopvang in uw gemeente? Bel dan met Forte Kinderopvang: 0251-658058 of kijk op www.fortekinderopvang.nl.

Kinderen en jongeren met autisme voelen zich thuis

bij Kop-Zorg

‘Uitgaan van mogelijkheden en kansen, en niet denken in problemen is wat ons beweegt’ aldus Ron Koppies, uitkijkend over de Oudegracht in Alkmaar. ‘En dat geldt zeker voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme.

Bij kinderen en jongeren met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen anders. Je wordt hiermee geboren en het blijft gedurende je leven een rol spelen. Iets meer dan 1% van de Nederlanders (190.000 mensen) hebben een vorm van autisme. Autisme kun je n iet ‘genezen’ maar met de juiste zorg, hulp en begeleiding kun je prima functioneren.

Acceptatie van autisme door het kind/jongere en de ouders is stap één. Het accepteren van externe professionele begeleiding het vervolg. Vaak is dit een drempel, juist omdat kinderen en jongeren met autisme een andere ‘vreemde’ omgeving moeilijk vinden. Bij Kop-Zorg weten we wat er in het kind/jongere omgaat. Al ruim 10 jaar begeleiden we ruim 300 kinderen/jongeren op een laagdrempelige manier zodat ze zich volledig thuis voelen.

Naast individuele begeleiding kijken we naar omgevingsfactoren. We spreken met ouders en geven indien gewenst trainingen. We helpen de kinderen/jongeren met huiswerk en voeren gesprekken op school.

We organiseren activiteiten voor onze kinderen/jongeren op diverse gebieden. Denk aan sporten (voetbal, judo, tennis, bootcamp etc.), kunstzinnige activiteiten (ons Kunstcafé), Chill Aut middagen, tuinieren (in onze eigen stadstuin) en koken in het Kinderkookcafé. Op deze manier leren we de kinderen/jongeren op een plezierige en gezellige manier alle ‘basale’ vaardigheden, inclusief de sociale.

Sinds enige jaren helpen en begeleiden we jongvolwassenen 18+ ook met zelfstandig wonen. Al dan niet in groepsverband of met ambulante begeleiding. En in de loop van dit jaar gaan we ook kinderen/jongeren met autisme begeleiden naar en op het werk (jobcoaching). Wil je meer weten over Kop-Zorg? Kijk dan op www.kop-zorg.nl

_BT Clear