In de gemeente Amstelveen

_BT Clear

ODENSEHUIS AMSTELVEEN

Het Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Iedereen is welkom!

Het van oorsprong Deens initiatief is een plek waar iedereen terecht kan die te maken heeft met geheugenklachten, een vermoeden of beginnende vorm van dementie, maar ook voor mensen net na de gestelde diagnose. U kunt bij ons terecht voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit. Op een laagdrempelige manier wordt er geprobeerd mensen te begeleiden in de weg naar acceptatie. Hierbij worden de betrokkenen (mantelzorgers) niet vergeten.

Het Odensehuis is een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en zich niet hoeven te schamen. Hoewel mensen problemen ondervinden met hun geheugen, is ons uitgangspunt juist dat gekeken wordt naar wat mensen nog wél kunnen en willen. Daar wordt het aanbod samen met de deelnemers op afgestemd.

Wij organiseren tal van leuke, zinvolle activiteiten zoals gymnastiek, het maken van een buurtwandeling, schilderen en andere creatieve bezigheden, hersenspelletjes, gezelschapsspellen, activiteiten op het gebied van cultuur en kunst en nog veel meer. Naast alle activiteiten die in de vaste locatie georganiseerd worden, zijn er ook regelmatig activiteiten op locatie.

We lunchen op maandag, donderdag en vrijdag gezamenlijk: iedere deelnemer die wil, kan hierbij aanschuiven. Wij vragen per dag een kleine bijdrage voor de koffie en lunch en maandelijks een vrijwillige bijdrage voor de activiteiten. Er is geen diagnose of indicatie nodig om van het Odensehuis gebruik te maken.

Het Odensehuis bevindt zich in het Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 in Amstelveen. U bent van harte welkom, maar neemt u vooraf contact op als u wilt langskomen?

Openingstijden Odensehuis Amstelveen
Maandag: 10:00-15:00 uur
Dinsdag 13:30-16:00 uur
Woensdag 10:00-12:30 uur
Donderdag 10:00-15:00 uur
Vrijdag 10:00-15:00 uur

Heeft u een vraag of wilt u iemand aanmelden? U kunt altijd contact opnemen met 020-4412401 of [email protected].

Individuele Begeleiding

Om weer grip op
uw leven te krijgen

Het dagelijks leven bestaat uit allerlei bezigheden: boodschappen doen, de administratie bijhouden, uzelf wassen en aankleden, het huishouden doen. En misschien heeft u daarbij nog kinderen om op te voeden. Soms lukt het niet om dit allemaal op eigen kracht te doen, of te bedenken welke taken het belangrijkst zijn en dus eerst moeten. Of is het moeilijk om ervoor te zorgen dat alles vaak genoeg en op tijd gebeurt.

Het overkomt meer mensen dan u zou verwachten: het lukt niet of niet meer goed om die dagelijkse dingen te doen of te plannen. Soms zijn er medische of sociale oorzaken waardoor u de dingen niet meer op orde krijgt. Een professional van Participe Amstelland begeleidt u individueel om zo weer grip op uw leven te krijgen: het regelen van uw dagelijkse zaken, het organiseren van uw huishouden, het structureren van uw dag en sociale contacten opbouwen en onderhouden. Deze ondersteuning is gericht op het versterken van uw zelfredzaamheid en eigen regie. Bij individuele begeleiding worden taken niet overgenomen, maar u krijgt hulp bij de taken. Het is de bedoeling dat u zo zelfstandig mogelijk blijft of wordt. De begeleiding is bij u thuis.

Waarbij kunt u hulp krijgen?

Onder individuele begeleiding vallen allerlei zaken uit het dagelijks leven, zoals:

  • hulp bij de administratie en post
  • hulp bij het boodschappen doen
  • hulp bij het bedienen van apparaten
  • hulp bij het innemen van medicatie
  • hulp bij het vinden en contact zoeken van allerlei organisaties die u nodig heeft
  • leren omgaan met een beperking
  • hulp bij het indelen van een dag en het ondernemen van activiteiten
  • actief blijven en meedoen in de maatschappij
  • hulp bij het in beweging blijven.

Hoe kunt u individuele begeleiding aanvragen?

Begeleiding in het dagelijks leven vraagt u aan bij de gemeente, het valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). 
 
Als u in Amstelveen woont:
Amstelveenloket, 020-5404911 of  [email protected]

Meer informatie
www.participe-amstelland.nu/individuele-begeleiding 

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear