In de gemeente Amstelveen

_BT Clear

Nieuwe GGZ Inloop in Amstelveen

De GGZ Inloop ‘Gewaardeerd & Gezien’ is een ontmoetingsplek in Amstelveen waar iedere bezoeker van harte welkom is. Ontmoeting en gezellig samen zijn staan hierbij centraal. Vijf dagen per week kan iedereen die graag onder de mensen wil zijn terecht in de inloop.

Sommige mensen hebben hun hele week vol gepland en hebben genoeg activiteiten. Maar juist voor de mensen die thuis zitten door psychische klachten als somberheid, angst of depressie en behoefte hebben aan wat contact met anderen, kan de inloop een uitkomst zijn. Er is geen indicatie nodig.

Medewerkers en vrijwilligers bieden activiteiten aan en er is altijd verse koffie en thee. De inloop is een prettige plek waar je contact met elkaar hebt. Ook kan je meedoen aan activiteiten zoals een gezamenlijke wandeling, een spelletjesmiddag of samen lunch of een avondmaaltijd maken - maar niets is verplicht. Er staat van alles op het programma.

Tijdens de inloop is er altijd een medewerker van Participe aanwezig als aanspreekpunt. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden, we vragen wel een kleine bijdrage voor koffie of thee en maaltijden.

Heb je zin om eens een praatje te maken, je verhaal te vertellen of om lotgenoten te ontmoeten? Of zou je hier als vrijwilliger bij betrokken willen zijn? Kom eens langs en kijk of het iets voor je is! Heb je misschien vooraf vragen? Je kan altijd een e-mail sturen naar [email protected]. Of bel met een van de coördinatoren van GGZ Inloop: Sofia Oreel, 06-2882 4422 (dinsdag, donderdag en zondag) of Aliisa Krings, 06-2882 4416 (maandag, dinsdag, woensdag en zondag).

www.participe-amstelland.nu/ggzinloop

Waar en wanneer?

Je vindt de GGZ Inloop in verschillende wijken in Amstelveen:

Maandag (11:00-17:00 uur)
MOC (Lindenlaan 75, Amstelveen)
Onder andere op de agenda: lunch en spelletjesmiddag

Dinsdag (9:30-15:30 uur)
Wijkcentrum Alleman (Den Bloeijenden Wijngaerdt 1, Amstelveen)
Onder andere op de agenda: lunch

Woensdag (9:30-15:30 uur)
Wijkcentrum Pluspunt (Smeenklaan 1, Amstelveen)
Onder andere op de agenda: creatief en/of boswandeling

Donderdag (13:00-19:00 uur)
Wijkcentrum De Bolder (Groenhof 140, Amstelveen)
Onder andere op de agenda: wandeling, koken en/of avondmaaltijd

Vrijdag en zaterdag: gesloten

Zondag (9:30-15:30 uur)
Wijkcentrum Alleman (Den Bloeijenden Wijngaerdt 1, Amstelveen)
Onder andere op de agenda: tafeltennis en lunch

Maatschappelijk werk helpt je weer op weg

Iedereen heeft wel eens problemen of een moeilijke periode in het leven. Vaak kun je die zelf oplossen, maar soms lijken problemen zo groot, dat je hulp van anderen nodig hebt. Aankloppen bij vrienden, familie of bekenden is niet altijd makkelijk. Soms is het beter om problemen met een buitenstaander te bespreken en samen te zoeken naar oplossingen. Bij Maatschappelijk Werk van Participe Amstelland kan je gratis en zonder verwijzing terecht voor hulp en advies.

Waar kun je hulp bij krijgen?

Bij Participe kun je praten over problemen die je ervaart en onze maatschappelijk werkers helpen ook bij praktische vragen, bijvoorbeeld rond huisvesting, inkomen, werk en bij vragen rond scheiding en opvoeding. Hierbij kunnen we informatie geven over regelingen die hiervoor gelden en met je meedenken welke stappen je kan zetten.

Of misschien vind je het lastig om het verlies van een naaste te aanvaarden of heb je vragen over je geaardheid. Alle problemen kun je met ons bespreken. We kijken naar hoe je snel weer het gevoel hebt zelf verder te kunnen en een goed contact hebt met de mensen om je heen. Je bent met iedere vraag welkom bij ons!

Hoe werkt het?

Neem contact met Participe Amstelland. Dat kan door een afspraak te maken of binnenlopen op een spreekuur kan ook. Samen met een maatschappelijk werker ga je op zoek naar een antwoord op jouw vraag. Je hebt één of meer gesprekken, afhankelijk van jouw situatie. Er zijn ook verschillende trainingen in groepsverband.

Je hebt geen verwijzing nodig om door maatschappelijk werk geholpen te worden en er zijn geen kosten aan verbonden: maatschappelijk werk wordt gefinancierd door de gemeente en is daardoor kosteloos voor alle inwoners van Amstelveen.

Wil je meer informatie?

Kijk eens op www.participe-amstelland.nu/maatschappelijkwerk of bel 020-5430440

Financieel Café

Financiële of administratieve zaken kunnen soms best ingewikkeld zijn. De situatie in Oekraïne brengt nu voor iedereen extra onzekerheid. Stijgende gasprijzen, dure brandstof, verlies aan koopkracht. Heb je zorgen over je financiën of ben je het overzicht kwijt? Kom een langs bij de Financieel Cafés in Amstelveen. Iedereen die vragen heeft over geldzaken of orde wil scheppen in hun financiële situatie wordt gratis geholpen. Waar en wanneer de Financieel Cafés zijn lees je op www.participe-amstelland.nu/financieel-cafe.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear