Vindt u het ook zo irritant om te ontdekken dat u geen deegroller hebt, juist als u de deegmix hebt klaarstaan om koekjes te bakken? Of dat u wel ijsblokjes hebt, maar geen ijscrusher om ze te gebruiken in cocktails? Sommige keukenhulpjes mogen in geen keuken ontbreken. Uiteraard zijn een bakplaat, vergiet, pannen, blikopener, garde en pureestamper onmisbaar in de keuken, maar dat hebben de meeste mensen standaard in huis. Wat is nog meer essentieel keukengerei? Wij zetten ze voor u op een rij. Wie onderstaande spullen in de keuken heeft, kan bijna elk gerecht maken.

MESSEN

Goede messen maken van koken een feest. Een koksmes van 20 cm is geschikt om te hakken en te snijden. Bescherm uw messen door ze in een messenblok te bewaren.

RASP EN SCHILLER

Handig om kaas, citrusschillen, gember en wortel mee te raspen. Een dunschiller mag ook niet ontbreken.

STAAFMIXER EN KEUKENMACHINE

Handig om pesto, kruimels, soepen en puree mee te maken.

PERSOONSOVENSCHAAL

Naast een grote schaal voor het hele gezin of etentjes met vier personen, kunnen persoonsschalen handig zijn. Het eten is bovendien sneller gaar in een kleinere ovenschaal.

KEUKENSCHAAR

Een keukenschaar is handig om kruiden te snipperen, maar ook om vlees van ongerechtigheden te ontdoen. Gebruik voor het knippen van gevogelte een speciale schaar.

MAATBEKERS EN -LEPELS

Zorg ervoor dat u maatbekers en maatlepels in huis hebt, dan kunt u precies de juiste hoeveelheden afmeten.

WEEGSCHAAL EN KOOKWEKKER

Met een weegschaal kunt u de precieze hoeveelheid van ingrediënten bepalen, zodat u niet veel te veel klaar maakt en het eten bovendien in de aangegeven tijd klaar is. Voor dat laatste is een kookwekker ook een must.

KWAST

Kies liever een kwast van varkenshaar of siliconen dan een kwast van plastic.

TANGEN EN LEPELS

Tangen zijn nuttig om pasta, salades of groenten mee op te dienen. Meer voor de hand liggend, maar zeker niet minder belangrijk, zijn opscheplepels, soeplepels en (houten)spatels.

SNIJPLANKEN

Zorg dat je diverse snijplanken van hout en kunststof in huis hebt. In ieder geval drie, zodat u één plank voor groenten, één voor vis en één plank voor vlees hebt. Liefst meer, zodat u tussendoor niet steeds hoeft af te wassen en u vaak meer dan één soort groente te snijden hebt.

VIJZEL

Een goede vijzel van graniet is aan te raden.

Bovenstaande producten zijn echte musthaves in de keuken: je kunt praktisch geen kok zijn zonder. Veel kook- en bakplezier!

 
_BT Clear