Op de noordelijke scholen lopen veel koks in de dop. Die leerling-koks hebben allemaal een talent voor koken. Tijdens Proeven in Groningen bewijzen ze al jaren dat ze veel in hun mars hebben. Het talent dat live het meest weet te verrassen met zijn of haar kookkunsten, wordt door een deskundige jury bekroond met een geweldige titel: kooktalent van Groningen. Wie is de gelukkige in 2015?

Dit jaar komen zes leerlingen van Campus Winschoten hun kookkunsten vertonen. Een van hen wordt de trotse winnaar van de professionele koksbuis en de zilveren vork. Op zondag 6 september aan het einde van de middag is bekend wie met de titel aan de haal gaat. De deelnemers zijn Bob Vaessen, Cas Bonder, Gentiana Ademi, Gerard Bloksma, Jelmer Besseling en Rick Bakker.

Uitdaging

Er staat de kanshebbers een grote uitdaging te wachten. Pas kort van tevoren krijgen ze te horen van welke ingrediënten ze een gerecht gaan maken. De spanning is ongetwijfeld weer van hun gezichten af te lezen… Na de culinaire inspanningen, komt de jury in actie. De juryleden letten in hun beoordeling op het gebruik van ingrediënten en materialen, maar ook op hygiëne. De hamvraag: welk kooktalent bereidt het meest smaakvolle én prachtig gepresenteerde gerecht?

Prijsuitreiking

Benieuwd welke leerling-kok er met de eretitel vandoor gaat? Bezoek de prijsuitreiking op zondag 6 september, aan het einde van de middag.

Het is geen sinecure om de deskundige jury te overtuigen van je culinaire creaties. Jean-Michel Henge, eigenaar en chef-kok van restaurant Muller, zet zijn expertise in om de proeverijen te beoordelen. Volgens Henge zit het geheim van een chef in zijn gevoel voor smaken en geuren. Zelf leerde hij het koken van zijn oma. Zij vertelde hem dat je harmonie in gerechten moet respecteren.

Jean-Michel Henge wordt bijgestaan door Serine Stevens, Vakdocent Campus Winschoten en Erwin van de Zwaag, Vakdocent keuken BBL/Bol Noorderpoort Groningen.

Benieuwd hoe de gerechten beoordeeld worden? Kom langs!

 
_BT Clear