De nieuwe stichting Voor ieder 1

De lokale loketten, het Wmo Adviescentrum, de sociale teams en de jeugd- en gezinsteams zijn vanaf 1 maart 2021 samengegaan in de stichting Voor ieder 1. Door de krachten te bundelen ontstaat er één organisatie voor alle inwoners uit Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk die zorg, ondersteuning of advies nodig hebben. Natuurlijk met in elk(e) dorp(skern) een locatie, zodat er altijd één in de buurt is. Voor ieder 1 heeft zes teams en werken toe naar zes locaties.

_BT Clear

Integrale hulpverlening

De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken onder inwoners over hulpverlening in de Duin- en Bollenstreek uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat veel inwoners best tevreden zijn over de zorg en dienstverlening, maar het is voor de inwoners toch niet altijd duidelijk waar zij moeten zijn. Inwoners moeten soms hun verhaal meerdere keren vertellen, vaak ook omdat ze hulp nodig hebben op verschillende terreinen. De nieuwe aanpak voor integrale hulpverlening brengt hier verandering in.

Eén loket en één aanspreekpunt

Voor ieder 1 is er voor alle inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Mensen kunnen hier voortaan terecht met al hun hulp- of zorgvragen. De teams van Voor ieder 1 proberen eerst een oplossing voor u te vinden, maar indien nodig werken zij samen met de medewerkers van welzijn, jeugdhulp en volwassenenzorg. Dit betekent dat een inwoner met een vraag of probleem meteen goed wordt geholpen en niet naar verschillende loketten hoeft. Er is één vast aanspreekpunt, ook bij problemen op verschillende terreinen en ook indien er meerdere hulpverleners nodig zijn binnen één gezin. Dus wanneer er zich een nieuwe hulpvraag aandient, wordt deze vanaf nu integraal afgestemd tussen de verschillende soorten hulpverleners om zo de best passende hulp te bieden.

Aanvullende samenwerking is er met een groot veld van samenwerkingspartners. Dat zijn onder andere de ISD Bollenstreek, scholen, huisartsen, jongerenwerk, verenigingen, Centrum voor Jeugd en Gezin, waaronder de jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en pedagogen. Maar ook bijvoorbeeld woonstichtingen, GGZ, zorgaanbieders, Meedenkersnetwerk, politie, wijkverpleging, POH GGZ, MareGroep, Servicepunt Werk, bibliotheken, kringloop en voorschoolse voorzieningen. Per gemeente kunnen er ook nog lokale partners zijn.

Wat verandert er voor de huidige cliënten?

Eigenlijk niets. Als u al cliënt bent, houdt u uw eigen hulpverlener(s) en alles gaat gewoon zoals u gewend bent. Er gaan zich geen andere mensen in uw hulp verdiepen. Alleen wanneer u een nieuwe hulpvraag heeft, zal als dat nodig is, beter worden afgestemd tussen verschillende soorten hulpverleners om de best passende hulp voor u te kiezen.

U ziet nu dus een nieuwe organisatie met de naam Voor ieder 1. Een andere naam, ander logo en andere contactgegevens dan u nu gewend bent. Heeft u een rechtstreeks nummer van uw hulpverlener? Dat is fijn, dat nummer blijft gewoon bestaan.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Ook met uw gegevens verandert er niets met de komst van de nieuwe stichting. Er gaan geen andere mensen in uw gegevens kijken. We leggen u altijd uit wat we moeten vastleggen en wat uw rechten daarbij zijn.

Fysiek & digitaal

Voor ieder 1 krijgt zes vaste fysieke locaties, namelijk in Hillegom, Lisse, Sassenheim, Voorhout, Noordwijkerhout en Noordwijk. Als deze locaties klaar zijn voor gebruik en de maatregelen het weer toelaten, kan iedereen binnenlopen op de spreekuren. Momenteel is www.voorieder1.nl telefonisch, per mail en online bereikbaar. En er zijn al een paar inloopspreekuren, die kunt u in deze krant bij de locaties vinden. Ook op de website staat vermeld wanneer de inloopspreekuren zijn, het is altijd goed om even te checken of er nog recente wijzigingen zijn.

We hopen u hiermee goed te hebben uitgelegd wat er gaat veranderen. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. Onze gegevens staan ook op de website www.voorieder1.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear