‘Achter iedere schat schuilt
een bijzonder verhaal’

In Miramar Zeemuseum in Vledder is de tijdelijke expositie ‘Plasticsoep’ over de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. Een samenwerking met Naturalis en de Plastic Soup Foundation. Een indrukwekkende expositie en meer dan een bezoek waard, ook voor kinderen. In de vaste tentoonstelling een grote verzameling zeebiologische en cultuurhistorische objecten die Jeanne Warners, de ‘blauwe dame met een fascinatie voor zee’, verzamelde tijdens haar reizen in meer dan 80 landen.

Oog in oog met een imposante mammoet en haar jong? Bezoek het OERmuseum in het voormalige Schultehuus in Diever en maak een ontdekkingsreis door de verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot in de brons- en ijzertijd. Met diorama’s, filmpjes en interactieve spelelementen ervaar je hoe de mensen woonden, leefden en werkten in onze OERprovincie. In de kelder is ook een expositie over archeologie, of bezoek onze tijdelijke urnententoonstelling.

Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt. Maar wat beweegt die meestervervalsers? Dat verhaal vertellen we je tijdens de gratis audiotour in Museum Valse Kunst in Vledder.

Het museum heeft ook een internationale collectie glaskunst en tijdelijke exposities van onder meer Jennifer Koning en Wouter Berns.

Miramar Zeemuseum, OERmuseum en Museum Valse Kunst vormen samen ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’
www.deschatkamers.nl

Een vervalste Gestel in Museum Valse Kunst.

OERMuseum in Diever

_BT Clear

Luistertocht door het Pauperparadijs

Een unieke theatrale luistertocht, wandelend of fietsend door Veenhuizen.

Schrijfster Suzanna Jansen, bekend van de bestseller én de gelijknamige theatervoorstelling Het pauperparadijs, neemt je mee door de bijzondere geschiedenis van het voormalige kolonie- en gevangenisdorp. Samen met acteur Paul R. Kooij en theatermaker Inge Wannet toont ze de historie die onder het heden verborgen ligt. De indrukwekkende tijdreis voert langs de plekken uit haar boek, waarbij de geschiedenis door vertelling, voorleesfragmenten, korte scènes en muziek haast tastbaar wordt.

De Luistertocht is circa 16 kilometer en gaat langs 16 luisterpunten. Boek de tocht nu voor de introductieprijs van €7,50 (inclusief huur van een audioguide, een informatiegids en een routekaart) bij het Gevangenismuseum.

Voor meer info & boeken: www.gevangenismuseum.nl

_BT Clear

Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven uit Drenthe.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear