Retoertje: Oorspronkelijk Drenthe

Maak kennis met mooie en indrukwekkende verhalen. Neem bijvoorbeeld het verhaal over de hunebedden. Spannend en mysterieus. Het verhaal over Vincent van Gogh, die in Drenthe inspiratie zocht en vond. Verhalen onthuld door sporen uit de IJstijd of verhalen uit lang vervlogen tijden die ook nu nog zichtbaar zijn in museumdorp Orvelte. En zo zijn er nog veel meer. Tijd om ze te ontdekken!

_BT Clear

Een tijdreis door De Hondsrug UNESCO Global Geopark.

Al wandelend door een decor van bossen, heidevelden en stuifzand maak je met de Tijdreisroute Leewal een tijdreis van maar liefst 470.000 jaar. Onderweg kom je langs overblijfselen van de ijstijden en de raadselachtige Leewal, die zich een weg door het landschap baant. Een tijdbalk geeft je onderweg informatie over de historie van het bijzondere Hondsruggebied. Tip: download de app ‘De Hondsrug Hunzebos routes’. Met 360 graden filmpjes, animaties en opdrachten beleef je de historie van heel dichtbij en wordt deze 7.5 kilometer lange route nog leuker.

Tip

Ga op pad met Eko-Tours. Rijd zelf in een elektrische Eko-explorer door ongerepte natuur en ga samen met de gids op zoek naar verborgen plekjes en de mooiste verhalen. eko-tours.nl

5x Oorspronkelijk Drenthe

in het (openlucht)museum

Drenthe barst van de historie. Het culturele verleden van Drenthe ontdek je tijdens een bezoek aan één van de musea. Met meer dan 50 musea is er keuze genoeg. Wij hebben er alvast vijf voor je geselecteerd. Benieuwd naar de rest? Kijk dan op drenthe.nl/musea

 • Hunebedcentrum
  Terug naar de preshistorie. Kom alles te weten over het Trechterbekervolk en de hunebedden die zij bouwden.
 • Museumdorp Orvelte
  Waan je in grootmoederstijd. Wandel over klinkers en kinderkopjes en bezoek het snoepwinkeltje, de smederij of bijvoorbeeld de klompenmaker.
 • Van Gogh Huis
  In de voetsporen van Van Gogh. Bezoek het pand waar Vincent van Gogh woonde, at en sliep.
 • Veenpark
  Ontdek de Drentse veenhistorie. Bezoek de bakker, de smid en de molenaar. Rijd en vaar door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving.
 • Drents Museum
  Archeologie, beeldende kunst, cultuurgeschiedenis en spraakmakende wisselende exposities.
_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear