Drenthe, alle ruimte om te genieten

_BT Clear

Drenthe is bij uitstek de plek waar je actief kunt genieten van de vele gezellige dorpen omringd door een prachtig landschap. Met maar liefst drie Nationale Parken en nog veel meer natuurgebieden daar omheen is Drenthe dé plek om te wandelen en vooral ook te fietsen. Behalve ‘gewoon’ fietsen over het zeer uitgebreide fietsnetwerk, kun je ook per (race)fiets de VAM-berg bedwingen of een van de vele MTB-routes rijden. Of ontdek het prachtige Drentse landschap rondom de ‘Hunebed Highway’; het gebied rondom de N34, waar de meeste hunebedden liggen.

Steeds meer vakantieparken bieden daarbij verblijfsmogelijkheden die het gewone kamperen ver overstijgen, zoals overnachten in een bijzondere XXL boomhut of in één van de cabiners van Staatsbosbeer. Midden in de natuur met alleen het geruis van de bomen om je heen. En als je wilt, neem je gewoon je eigen paard mee op vakantie!

Voor de avontuurzoeker is er een heleboel te beleven in onze provincie. Met een 100% elektrische Eko-Chopper ga je helemaal zelf, met behulp van een handige route-app op je smartphone, ‘op safari’ in Unesco Geopark de Hondsrug. Echte waaghalzen kunnen terecht bij DX Adventurepark, het grootste open waterpark van Nederland. Waterschansspringen kan vanaf een schans van 11 meter: een gegarandeerde adrenalinekick! En met maar liefst negen klimparken is er ook op het gebied van klimmen en klauteren genoeg te beleven in onze provincie.

Kinderen ervaren het echte boerengevoel op de speel- en ijsboerderij De Drentse Koe. En wil je het iets hogerop zoeken? Dat kan wandelend tussen de toppen van het Boomkroonpad of in de zweefmolen bij attractiepark Drouwenerzand.

Evenementen zoals de TT Assen zijn zeker de moeite waard om een midweek of weekend in Drenthe te boeken. Evenals een bezoek aan Orvelte, het Drents Museum en Wildlands Adventure Zoo in Emmen, de grootste dagattractie in onze provincie met jaarlijks bijna een miljoen bezoekers. En niet te vergeten Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de radiotelescopen van de Sterrenwacht.

Drenthe heeft vele verhalen te vertellen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Koloniën van Weldadigheid en het verhaal over 100.000 armen, landlopers en paupers die in Drenthe begin 19e eeuw de kans kregen op een beter bestaan. De vele arrangementen die er zijn samengesteld laten je dit gebied beleven per fiets of te voet, met een gids of door middel van een audiotour.

Ik nodig je van harte uit om Drenthe te ontdekken. Laat je inspireren door één van de Retoertjes in deze krant. Ik ben ervan overtuigd dat Drenthe je in meerdere opzichten zal verrassen!

Henk Brink
Gedeputeerde Economie en Vrijetijdseconomie & Fietsen

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Marketing Drenthe.

Teksten
Marketing Drenthe
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter

Fotografie
Jesaja Hizkia, Karin Broekhuijsen, Geopark de Hondsrug, Sjoerd Bracke, Cuno de Bruin, Guido Rikkers, Inge Dijkinga, Eelco Roos, Andre Brasse, Alma Wanningen, Robin Giesen, Gijs Versteeg

mei-september 2021

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media of Marketing Drenthe hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media en Marketing Drenthe zijn niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear