Drenthe, Oerprovincie van Nederland

Welkom in Drenthe. Jij hebt inmiddels ontdekt dat je voor een (mini) break echt niet ver hoeft te reizen. Een Retoertje Drenthe is immers zo geboekt. Nu is het tijd om op ontdekkingstocht te gaan in de Oerprovincie van Nederland. Samen tijd doorbrengen en nieuwe herinneringen maken. De Drentse Retoertjes helpen je op weg. Genoeg te doen voordat je weer naar huis gaat en een hele goede reden om nog eens terug komen!

Bekijk alle Retoertjes op drenthe.nl/retoertje

Retoertje: Expeditie OER

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt; Ipads, telefoons en spelcomputers hadden net zo goed thuis kunnen blijven. Scheelt ruimte in de koffer en geen kind dat er om vraagt. Buiten is namelijk genoeg te beleven. Duik in azuurblauwe meren. Vlieg als Tarzan door de bomen. Ga op pad met de herder of op wereldreis in één dag. Bouw hutten, ravot en word lekker vies. In Drenthe vind je achter elke boom een nieuw avontuur voor het hele gezin.

_BT Clear

De buitenspeeltips van Mats

Mats

Mats is 5 jaar en woont al zijn hele leven in Drenthe. Net als ieder kind zit Mats af en toe achter zijn Playstation. Maar het liefst is Mats buiten. Want buiten beleef je echte avonturen. Wat volgens Mats absoluut niet mag ontbreken op je Expeditie Oer bucketlist? Komt ie!

  • Op avontuur met het Sabeltandtijgerspoor.
  • Waterbeestjes vangen bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld.
  • Lopen door de topen van de bomen bij het Boomkroonpad. Hutten bouwen en met takken sjouwen in Speelbos Lorken.
  • Met de trekker rijden en op de speelzolder spelen bij De Drentse Koe.

Ook op avontuur in de Oerprovincie? Stel dan zelf je eigen avontuur samen op drenthe.nl/jouwavontuur.

Iedereen de boom in

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, met z'n allen de boom in! Bezoek het Boomkroonpad. Slinger tussen de bomen door in één van de klimparken en kom nog eens terug om te overnachten in één van de luxe boomhutten.
drenthe.nl/boomhut

Tip

The Nature Game: het is een sprookje, een vette game en een les natuureducatie. Maak jij binnenkort een reis door de tijd met deze magische tabletgame in de natuur?

thenaturegame.nl

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear