In de gemeente zutphen

_BT Clear

Leven zoals wij allen graag willen

We lopen allemaal wel eens in de stad, over de markt of in winkels en komen dan mensen tegen waarbij jij je afvraagt: “Waar zou die wonen?”.

Het leven is voor veel mensen met een verstandelijke beperking complex. De huidige dynamiek en snelheid van het dagelijks bestaan brengt deze mensen in toenemende mate in de problemen. Mensen met een beperking zijn hiernaast ook nog eens kwetsbaar voor misbruik van kwaadwillenden. Daarom is het zo belangrijk dat er voor hen een woon-en leefomgeving is waar ze kunnen leven zoals wij allen graag willen.

Een warm thuis

De Klipper Zorg wil een warm thuis zijn en richt zich op wat wel kan. De professionele zorg en ondersteuning sluiten aan bij de manier waarop bewoners hun leven willen leven. Dit gebeurt met gemotiveerde en professionele medewerkers. De regie ligt zo dicht mogelijk bij de bewoners zelf. Zo kunnen zij zelfstandig en toch beschermd leven. De begeleiding is persoonlijk en bewoners staan middenin de maatschappij. ‘Het gewone leven’ waarin successen, teleurstellingen, vreugde en verdriet zijn. Wij creëren een omgeving waarin alle facetten van het leven veilig en met nabijheid geleefd kunnen worden.

Zien en gezien worden

De bewoners nemen deel aan activiteiten in de samenleving. Zij werken of gaan naar een dagbesteding, leveren een bijdrage aan vrijetijdsmarkten in de buurt of bijvoorbeeld op kinderboerderij de Schouw. Ze nemen deel aan ‘Gluren bij de buren’. De talenten en mogelijkheden van de bewoners zijn divers en mogen gezien worden. Zien en gezien worden is een belangrijk thema in ons dagelijks werk waarbij plezier een belangrijk werkwoord is.

24-uurs zorg en begeleiding

Op de drie locaties die De Klipper Zorg heeft in Zutphen leveren we 24-uurs zorg en begeleiding. De mensen die er wonen hebben allen een eigen leef- en woonruimte. Hiernaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes. Er wordt samengewerkt met andere partijen in Zutphen. De gemeente, Trajectum, Ambulante Zorg Oost, de Schouw, Zorgboerderijen etc. Een belangrijk motto is ‘samen ben je meer’. Hiermee willen we net dat zetje extra geven aan het leven van de bewoners maar ook aan de mensen in Zutphen. Kom gerust eens binnen! www.deklipperzorg.nl.

Aan het woord:

Hugo Berends, financieel planner

Dat de maatschappij verandert, is een gegeven waar elke generatie mee te maken krijgt. Zoals mijn opa en oma, geboren in de jaren 1899 en 1900. Beide wereldoorlogen meegemaakt, de opkomst gezien van de trein, de auto, het vliegtuig, maar ook de hele ontwikkeling van de televisie. In onze generatie is aan die grootse ontwikkelingen niet zo heel veel meer toegevoegd, maar wat wel enorm is veranderd, is de technische ontwikkeling en de maatschappij hieromheen. Misschien heeft dat nog wel een grotere impact dan hetgeen mijn grootouders hebben meegemaakt.

De nieuwe toepassingen kunnen erg handig zijn, er kunnen snel dingen geregeld worden, vaak vanuit je luie stoel. Het vervelende is, dat als het niet standaard is, de problemen zich opstapelen. En wat is standaard? In mijn beleving is niemand gelijk, maar iedereen gelijkwaardig. Op financieel gebied betekent dat, dat iedereen een andere wens, doel en gekoppeld vraagstuk heeft. Per definitie al lastig om daar een standaard vragenlijstje voor te maken.

Zo kwam er onlangs een klant bij mij op bezoek die al een tijdje werkte als ZZP’er en dus geen pensioen opbouwt. Samen hebben wij gekeken naar het inkomen dat er nu is, de kosten die er nu zijn en het kapitaal dat er nodig is om van een onbezorgde oude dag te genieten. Financiële hulp, individueel afgestemd op de wensen van mijn klant. Een toekomstplan, dat ook daadwerkelijk zorgt voor de uitvoering van het plan. Bijsturing, omdat niet alles loopt, zoals gepland. Standaard? Nee, zeker niet.

Kijk voor meer informatie op www.hugosfinancielehulp.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear