In de gemeente zutphen

_BT Clear

Groot Graffel, een fijne plek voor iedereen

Het zonnetje schijnt en strooit strepen van licht en donker door de bladeren van hoge bomen. Twee mannen joggen in sportkleding langs de boerderij waar een moeder en twee jonge kinderen de geitjes voeren. De mannen zijn op weg naar het beweegpark waar ze hebben afgesproken met vrienden. Op het terrasje voor het hoofdgebouw genieten twee dames van een heerlijke cappuccino na een stevige wandeling met de hond. Een horecamedewerker van GGNet Activerend Werk brengt een bakje water voor de hond en knoopt gezellig een praatje aan. Verderop op het terras, in de schaduw van een grote boom, genieten een paar verpleegkundigen van hun welverdiende lunchpauze. Zij kijken naar de mensen die naar de Ruiterhoeve wandelen waar ze verschillende therapieën gaan volgen.

_BT Clear

Een droombeeld? Niet als het aan GGNet ligt!

GGNet heeft een ‘masterplan’ laten maken voor de toekomstige invulling en ontwikkeling van het gebied Het Groot Graffel. Dit is de oorspronkelijke naam van het landgoed dat we nu kennen als het ‘GGNet-terrein Warnsveld’. Diverse gebruikers van het terrein én omwonenden hebben meegedacht met dit masterplan.

We ontwikkelen Het Groot Graffel op zo’n manier dat het een fijne en veilige plek is voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Hierbij past een omgeving die onderdeel is van de samenleving.

Waarom (nu)?

Een deel van de huidige gebouwen op het terrein is toe aan vervanging of renovatie. Daarnaast zijn er ook nieuwbouwplannen. Dit is dus hét moment om te kijken hoe we de identiteit van GGNet niet alleen in zorg kunnen laten zien, maar ook in de fysieke omgeving terug kunnen laten komen.

Nieuwbouw Hoog Intensieve Klinische Zorg

Op Het Groot Graffel komt een moderne en toekomstbestendige kliniek voor hoog intensieve zorg voor mensen die dit tijdelijk nodig hebben.

Deze zorg wordt nu nog aangeboden op diverse locaties, zoals in Doetinchem en Apeldoorn. Wij bundelen onze kennis van de Hoog Intensieve Klinische Zorg op één plek om zo de zorg voor onze patiënten nog verder te verbeteren. Door de locaties samen te voegen in Warnsveld worden de lijnen tussen specialisten korter.

"Vergelijk het met de eerste hulp en de intensive care in het ziekenhuis, maar dan als het geestelijk niet goed met je gaat", vertelt Esther van Gaalen-Werner, directeur Behandeling en Verblijf bij GGNet.

In juli is gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2023. Dan is er nog ongeveer drie maanden nodig om het gebouw in te richten en zullen we ‘proefdraaien’ met de medewerkers van de nieuwe kliniek om het gebouw en alle systemen en procedures te testen.

Sport en beweegpark

Deze zomer start ook de aanleg van het Sport- en Beweegpark op Het Groot Graffel terrein in Warnsveld. Er komt een multifunctioneel sportveld, omringd door verschillende wandel- en hardlooproutes.

Ook krijgen de bestaande sportvoorzieningen een opknapbeurt. “Door patiënten meer in beweging te krijgen, is de verwachting dat het herstelproces van onze patiënten sneller verloopt", vertelt beleidsadviseur Manon Oosting.

Onderdeel van het leven

"Mijn droom is dat als je hier over twee jaar komt, je het niet meer hebt over 'de instelling'. Daarmee probeer ik te zeggen: ik hoop dat het een terrein wordt voor iedereen en niet alleen van de mensen waarmee het tijdelijk geestelijk niet goed gaat."

Volgens Van Gaalen-Werner is die stap heel belangrijk. "Psychiatrie is niet iets van een bepaald groepje mensen. Ook met jou of mij, je buurvrouw of buurman kan het even niet goed gaan en dan kan het nodig zijn dat je op een plek komt waar je dat evenwicht terug kan vinden. Dus het is enorm belangrijk dat we onderdeel zijn van het leven in de maatschappij."

Kijk voor meer informatie op www.ggnet.nl of neem contact op via telefoonnummer
088 - 933 1100.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear