In de gemeente zutphen

_BT Clear

MIJN WEG NAAR EEN SCHULDENVRIJ EN VRIJ LEVEN

Jacqueline had een huwelijk waarin ze te maken had met een verslaafde partner. ”Ik bleef na de scheiding achter met een gigantische schuld. Voornamelijk een grote hypotheekschuld die overbleef na de verkoop van onze echtelijke woning. Voor mij brak er een tijd aan van overleven. Het ene gat met het andere dichten. Ondanks dat ik destijds ook werkte, verdiende ik te weinig om samen met mijn kinderen rond te komen. De schuld was te groot en liep maar op door allerlei kosten die er nog bij komen” aldus Jacqueline.

Wake-up call

”Door mijn trots en ook door mijn kop in het zand te steken, bleef ik maar aanmodderen. Uiteindelijk dreigde voor de kinderen en mij een uithuiszetting… Dat was de bekende wake-up call. Met behulp van maatschappelijk werk, ben ik doorverwezen naar Schuldhulp. Mijn trots heb ik aan de kant gezet. Tijdelijk heb ik de beslissing genomen om me onder bewind te laten plaatsen. Ook heb ik een korte periode gebruik moeten maken van de voedselbank. Het was zeker niet altijd leuk, maar ik heb mij geen dag arm gevoeld!”

Zelf aan zet met hulp

”Het schuldhulpverleningstraject was mijn weg naar een schuldenvrij en vrij leven. Mijn kans om weer 'gewoon' te kunnen leven.

Ik ben altijd correct geholpen door de medewerker van Schuldhulp bij de gemeente. Zij dachten mee en stelden verschillende opties voor, zodat we samen tot een oplossing kwamen die voor mij passend was.”

Volop in het leven en vrij

”Al weer enkele jaren ben ik volop aan het werk en heb ik het naar mijn zin. Ik sta al een tijd niet meer onder bewind en vorig jaar maart heb ik het traject met succes afgerond. Nu ben ik dus 'vrij' en heb ik zelfs al een buffer opgebouwd. En ook heel fijn: nooit meer bang voor de brievenbus of deurbel!”

Tips van Jacqueline

”Heb je geldzorgen of schulden? Praat erover, je bent echt niet alleen!

Je bent niet raar en jouw verhaal is niet uniek. Maak een afspraak met iemand van de schuldhulpverlening. Ga niet zomaar in zee met bureaus, die het wel even gaan regelen. De gemeente geeft advies en hulp die bij jou en je situatie past, en natuurlijk ben je ook zelf aan zet. Door het traject aan te gaan, heb ik mijn eigenwaarde weer terug en daar ben ik echt heel trots op! Als laatste wil ik nog aangeven dat ik heb geleerd dat de (voor)oordelen over mensen met schulden bijna nooit kloppen. Schaamte is niet nodig en bovenal het lost niets op!”

_BT Clear

#OPLADERS VERBINDT JONGE GEZINNEN

_BT Clear

Het opvoeden van kinderen - in combinatie met een vaak volle werkweek - is soms een forse uitdaging. Opvoeden is een klus: veel waardevolle momenten, maar tegelijkertijd ook veel ballen in de lucht houden. En het kan lastig zijn om hulp te vragen als u het even teveel vindt. Daarom is er de positieve beweging #Opladers, zodat jonge gezinnen elkaar vinden en verbinden: om elkaar een handje te helpen.

Versterken van verbindingen

De beweging #Opladers wil opvoeden makkelijker maken door jonge gezinnen aan elkaar te verbinden en ze te stimuleren om samen over de opvoeding te praten en leuke dingen te ondernemen. Zoals het delen van goede voorbeelden en ouderactiviteiten organiseren, maar juist ook van dingen waar u in de opvoeding tegenaan loopt. Het helpt als een andere ouder lastige dingen herkent en vervolgens kan helpen met tips. Of als een ouder u even kan ontlasten: door (structureel) een speelafspraakje te plannen, een kind te helpen met huiswerk, de kinderen op te halen uit school of eens een keertje te koken.

Normaal leven

#Opladers is een initiatief van de gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen en Heerde samen met Yunio, plaatselijke scholen, kinderopvangorganisaties, bibliotheken en andere ontmoetingsplekken. De beweging zet zich in om de kracht van het 'normale leven' te versterken. Want het is eigenlijk heel normaal dat we elkaar helpen als het even niet goed lukt.

Meer weten? Kijk dan op mijnopladers.nl of neem contact op met Esther Bakker via [email protected]. Zij is ook telefonisch te bereiken via
06 - 8301 6538.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear