Deze pagina is een bijdrage van bedrijven uit Tilburg e.o.

Het werkt top.
Zoals hulpverlening hoort te zijn.

_BT Clear

“Ik ben Daniël Dielemans, 45 jaar. Ik ben 12,5 jaar getrouwd met mijn vrouw Monica. We hebben zes hele lieve kinderen, waar we alles voor willen doen. Daar zijn we trots op. Op dit moment gaat het goed met ons! We hebben een klik met de hulpverlening. Zij zijn bereikbaar voor ons als wij dat nodig hebben.”

Uit huis geplaatst

“In 2010 zijn de oudste twee kinderen uit huis geplaatst. Dat wilden we natuurlijk niet, maar anderen vonden dat beter. We hadden daarna echt een steuntje in de rug nodig. We wilden onze problemen opgelost hebben.

Met hulp lukt het wel

Elke dag moet er weer zoveel gedaan worden. De kinderen moeten naar school, de boodschappen moeten gehaald worden. Als je dan problemen hebt, gaat dat allemaal wat minder makkelijk. Alles kwam op mijn schouders terecht. Ik moest mezelf echt staande proberen te houden. De begeleiders van Makker hebben mij geholpen. De ene week heb je wat meer hulp nodig dan de andere. Makker sluit daarop aan. Mijn hulpvraag heeft daarbij altijd voorop gestaan. 

Vertrouwen

Het heeft een hele periode geduurd voordat we de hulpverlening van Makker een beetje vertrouwden. Want vertrouwen in hulpverlening hadden we al lang niet meer, dat was helemaal weg. Wat niet wil zeggen dat het nu altijd allemaal goed gaat. Bij bepaalde situaties worden we door Makker echt even met de neus op de feiten gedrukt.

Maar daar staan we voor open, want met de hulp die wij nu krijgen, hebben wij echt een klik. Dat doet ons goed. Ze zijn bereikbaar. Als we in het weekend hulp nodig hebben en we appen, dan worden we snel teruggebeld. 

Wij voelen ons echt gesteund, dat werkt top! Zoals hulpverlening hoort te zijn.”

Meer informatie

Kijk op www.makker.info, bel met een van onze medewerkers op 088 770 24 97 of stuur een appje naar: 06 10 34 71 04.

_BT Clear

Samenwerken voor veiligheid

Kindermishandeling en huiselijk geweld zijn het grootste geweldsprobleem in onze samenleving. 

Uit onderzoek blijkt dat hulpverlening die wordt ingezet bij geweld, verwaarlozing en misbruik in relaties, niet voldoende bijdraagt aan het doorbreken van patronen van onveiligheid. In te veel gevallen blijft de onveiligheid voortduren en krijgen veel kinderen en volwassenen niet de hulp die nodig is.

Daarom werkt Veilig Thuis, samen met partners in zorg en veiligheid, sinds 1 januari 2019 volgens een nieuwe visie en aanpak (www.veiligthuismiddenbrabant.nl/nieuws/visie-gefaseerde-ketensamenwerking). Samen met het gezin en hulpverleners bespreekt Veilig Thuis hoe het direct veilig moet worden. Een beroep doen op de eigen kracht van cliënten of hulpverlening heeft pas echt effect als het veilig is. Dan kan er pas worden nagedacht over de eigen problemen en komt er ruimte om hulpverlening te accepteren.

Eerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risicogestuurde zorg. Bij deze nieuwe visie wordt samengewerkt tussen de verschillende organisaties en wordt zorg gefaseerd ingezet. Eerst wordt de veiligheid hersteld daarna volgt pas hulpverlening en zorg. De visie is landelijk omarmd door gemeenten, instellingen en nationale overheid. Het doel is het patroon van structurele onveiligheid in relaties te doorbreken en directe veiligheid, stabiele veiligheid en herstel voor alle betrokkenen te realiseren.

Een veilig thuis: dat doen we samen!

Veilig Thuis Midden-Brabant
www.veiligthuismiddenbrabant.nl
tel. 0800-2000
[email protected]

_BT Clear