Voel je fit, voel je goed!

LeusdenFit is een meerjarenprogramma dat als doel heeft om je meer bewust te laten zijn van een gezonde leefstijl. LeusdenFit is voor iedereen in Leusden, van 0 tot 100 jaar. Bedoeld voor mensen die graag een gezondere leefstijl willen, maar ook om mensen die al een gezonde leefstijl hebben te blijven motiveren.

‘‘Zo leuk om weer te apenkooien! In de schoolvakantie heb ik met mijn dochter meegedaan met de LeusdenFit activiteit Apenkooien. Mijn favoriete spel op de basisschool. Nooit gedacht dat ik nog eens met mijn dochter door de zaal zou rennen en slingeren!”

LeusdenFit gaat over een gezond gewicht, over gezonde voeding, over plezier beleven aan bewegen. Alleen en samen. Kortom gezonde Leusdenaren!

Onder de noemer LeusdenFit zijn er het hele jaar allerlei activiteiten. Van IkPas – 30 dagen zonder alcohol in maart - tot Apenkooien voor kinderen en ouders in de schoolvakanties. Maar ook de warming-up voor de start van het debat voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen was een activiteit van LeusdenFit. Activiteiten zijn herkenbaar aan het opvallende oranje logo.

Naast de ‘losse’ activiteiten is er in het voor- en najaar een LeusdenFit week én een LeusdenFit Bedrijvenweek. Tijdens deze week kunnen bedrijven en hun medewerkers op een gemakkelijke manier kennismaken met meer beweging tijdens het werk. Zo werden er bij een aantal organisaties workshop Chi Neng Qigong en wandellunches verzorgd.

Wat staat er de komende periode op de agenda?

• Vrijdag 13 juli van 14:00-16:00 kick-off zomervakantie in Gymzaal Buiningpark voor alle kinderen van 4-12 jaar.
• Woensdag van 11:00-13:00 18 juli een leuke activiteit voor peuters en kleuters.
• Vrijdag 20 juli activiteit voor kinderen van 6-12 jaar.
• Laatste week van de schoolvakantie: Bouwdorp voor de leeftijd 7-12 jaar.

Houd www.sociaalplein-leusden.nl in de gaten en check de app LeusdenLeeft. Volgt u de LeusdenFit Facebookpagina al?

Goed idee?

LeusdenFit er ook voor inwoners die een goed idee hebben om een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen of met een groep te bewegen. Idee? Mail Tom Röben ( [email protected]).

Over LeusdenFit

De organisatie van LeusdenFit activiteiten is in handen van de Buurtsportcoaches. Samen met lokale partijen bedenken en realiseren zij gedurende het jaar voor elke leeftijdscategorie passende activiteiten. Ook bestaande activiteiten die bijdragen aan een gezonde leefstijl vallen onder de paraplu Leusden Fit en zullen worden gebruikt om extra aandacht te vestigen op gezondheid. LeusdenFit is een samenwerkingsverband van Kinderopvang Humanitas, BSO en kinderdagverblijf de Wiebelwagen, Gemeente Leusden, de onderwijsorganisatie Voila, de sportieve naschoolse opvang SNO, Stichting Eerstelijns Samenwerkingsverband Achterveld (SESA), Heelkom, Fort33, Huisartsen en Fysiotherapeuten (SEL), De Groene Belevenis, de basisscholen: Het Christal, `t Ronde en Sint Jozefschool (Achterveld), GGD regio Utrecht, Larikslaan2 en het Communicatiehuis. Meer weten over Leusden Fit? Neem contact op met Tom Röben, Buurtsportcoach.

Wat is een gezonde leefstijl? Hoe doe ik dat?

Een gezonde leefstijl gaat niet vanzelf. Meer bewegen? Probeer wekelijks activiteiten in te plannen. Gezond eten? Kies gezonde en lekkere recepten en maak een boodschappenlijstje, dat helpt in de supermarkt. Beter in je vel zitten? Misschien is er een training die kan helpen? Denk bijvoorbeeld aan de weerbaarheid / sociale vaardigheidstraining Hier ben ik!voor kinderen of aan de Assertiviteitstraining voor volwassenen. Beide trainingen worden meerdere keren per jaar georganiseerd door Larikslaan2.

Gaat bewegen niet vanzelf. Tips of advies nodig? Vraag het eens aan uw fysiotherapeut of huisarts. Handige websites:
• bewust gezond
• voedingscentrum
• alles over bewegen
• thuisarts


Ook voor kinderen met autisme worden sportactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Mail Tom Röben ([email protected])

 

 

_BT Clear