Zodra Larikslaan2 verhuist naar Huis van Leusden, heten we Lariks. Volgens planning is dit in de derde week van september. Hester Frank, directeur van Larikslaan2 over deze naamswijziging: “Je wilt niet weten hoe vaak ons is gevraagd of we dezelfde naam houden als we verhuizen. Nee dus, we vinden het te verwarrend. Larikslaan2 aan het Erf 1. Natuurlijk hadden we voor iets heel anders kunnen kiezen. De meest hippe namen zijn voorbij gekomen. Maar uiteindelijk gaf herkenbaarheid de doorslag. We hebben de afgelopen jaren met succes gewerkt aan de bekendheid van Larikslaan2. Inwoners weten ons goed te vinden. Waarom dan voor een compleet nieuwe naam kiezen en veel tijd en energie steken in het bekendmaken van de naam?”

Lariks is het dus en voor wie het leuk vindt, de cirkelvorm van het nieuwe logo is afgeleid van het kegeltje van de Lariks boom.

 

Lariks in Huis van Leusden

Op de plek waar eerst het gemeentehuis stond verrijst Huis van Leusden. In dit nieuwe gebouw worden straks de gemeente Leusden, Voila en Lariks gehuisvest. Boven het kantoorgedeelte komen zorgappartementen voor cliënten van Abrona en particuliere koopappartementen.

Hester Frank: “Het Huis van Leusden – de naam zegt het al – is een huis voor iedereen. Het is de plek waar je binnenwandelt en elkaar ontmoet. Waar beslissingen over leven, werken en wonen in Leusden worden genomen, waar je je paspoort haalt, trouwt, vergadert én waar je bij Lariks terecht kunt voor zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien. De verhuizing verandert niets aan onze onafhankelijke dienstverlening. En, al is het een groter gebouw dan waar we nu zitten; de persoonlijke benadering blijft. We willen dat inwoners zich prettig, veilig en welkom voelen.”

Huiskamer van Leusden, het coördinatiepunt voor vrijwilligerswerk, verhuist mee van de Larikslaan naar Huis van Leusden. Bent u op zoek naar een vrijwilliger dan bent u op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 10.00 – 12.30 uur van harte welkom! Ook kunt u tijdens de openings-tijden telefonisch contact opnemen via tel: 033 303 44 03 of per mail: [email protected].

Hoe werkt Huiskamer van Leusden?

Bij Huiskamer van Leusden werken vrijwilligers. Zij bespreken met u uw hulpvraag en zoeken in het brede aanbod van de diverse Leusdense vrijwilligersorganisaties een passende oplossing voor uw vraag. De vrijwilligers werken nauw samen met Larikslaan2. Is er (deels) professionele ondersteuning nodig, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of dagbesteding, dan kan dat in overleg met Larikslaan2 worden georganiseerd.


 

_BT Clear