BESTE INWONERS VAN APELDOORN,

Wethouders Johan Kruithof en Paul Blokhuis

Vanaf dit jaar heeft de gemeente Apeldoorn er veel nieuwe taken bij gekregen op het gebied van zorg, jeugd en werk. Stuk voor stuk taken die belangrijk zijn voor u als inwoner en waar wij als gemeente graag verantwoordelijk voor worden. De gemeente staat immers dichter bij u dan het rijk of de provincie. Door taken bij de gemeente samen te brengen, kunnen ze bovendien beter op elkaar worden afgestemd. Bijvoorbeeld als kinderen in een gezin hulp nodig hebben en de ouders tegelijkertijd in de schulden zitten.

Uitdaging

De gemeente Apeldoorn krijgt voor al die nieuwe taken wel minder geld van het rijk. Dat betekent dat wij voor de uitdaging staan om de zorg, ondersteuning en begeleiding zo slim mogelijk te organiseren. Daarnaast hebben wij ons Sociaal Vangnet voor de minima speciaal gericht op de groepen langdurig zieken, gehandicapten en jeugd.
In deze krant ‘Samen goed voor elkaar’ vindt u allerlei informatie over de manier waarop wij omgaan met de veranderingen en wat u daarvan merkt als u met een vraag bij de gemeente aanklopt. Het doel is om zoveel mogelijk te kunnen blijven doen met minder geld. Dat neemt niet weg dat wij niet kunnen voorkomen dat groepen inwoners door de bezuinigingen worden geraakt.

Maatwerk

Ons uitgangspunt is dat we altijd kijken naar wat goed gaat, naar wat iemand zelf kan doen of hoe de omgeving, zoals familie, vrienden of buren, kan helpen. Zo bepalen we op maat welke zorg, ondersteuning of begeleiding door de gemeente moet worden geregeld. Of u zich nu meldt bij het Wmo-loket, bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of bij het Werkplein Activerium, u kunt er altijd op rekenen dat wij met u meedenken over oplossingen die het beste bij uw situatie passen.

Communicatie

We proberen iedereen zo zorgvuldig mogelijk te informeren en de overgang zo soepel mogelijk te laten plaatsvinden. Bij zulke grote veranderingen kan er echter ook iets misgaan. Dat wil de gemeente Apeldoorn dan graag snel weten.

Trots

Apeldoorn is een gemeente waar inwoners naar elkaar omkijken en veel voor elkaar doen. Vrijwilligers doen belangrijk werk in onze stad en dorpen. Veel bewoners krijgen mantelzorg van hun familie en vrienden. Meer en meer ondernemers bieden werk aan werknemers die, bijvoorbeeld door een beperking, niet gemakkelijk aan een baan komen. Daar zijn wij als bestuurders ontzettend trots op! Ook de komende periode is deze betrokkenheid en zorgzaamheid van de Apeldoorners hard nodig voor een soepele overgang van de nieuwe taken. Vandaar ons motto: “Samen goed voor elkaar”.

Paul Blokhuis, wethouder Zorg en Jeugd
Johan Kruithof, wethouder Werk en Inkomen

LOOPT ER IETS MIS?
In deze krant informeren wij u over de vele veranderingen op het gebied van (jeugd)zorg, ondersteuning en begeleiding. Bij zulke grote veranderingen kan er altijd wel iets verkeerd lopen. Heeft u de indruk dat er iets niet goed loopt bij u of bij een naaste? Heeft u bijvoorbeeld geen post van de gemeente gekregen terwijl dat wel zou moeten? Of dreigt iemand die u kent tussen wal en schip te raken door de veranderingen? Trek dan alstublieft aan de bel. Dit kan door contact op te nemen met het Wmo-loket, het CJG of het Werkplein Activerium. Op pagina 12 leest u hoe u de medewerkers hiervan kunt bereiken. Lukt het daar niet, dan kunt u ons ook bereiken via [email protected] of via 14 055.

Colofon

Uitgave van:
Gemeente Apeldoorn
I: www.apeldoorn.nl
T: 14 055

Verzorgd door:
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00

Tekst- en beeldredactie:
Gemeente Apeldoorn
Gerhard Witteveen
Imre Csany
Moniek Polak
Thinkstockphotos.com

Illustratie pagina 12: Roger Klaaassen

Concept en vormgeving:
ETT Media en Skitter

Januari 2015

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits de gemeente Apeldoorn hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media en de gemeente Apeldoorn zijn niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

SAMEN GOED VOOR ELKAAR IN GEMEENTE APELDOORN