_BT Clear

Veilig blijven wonen in uw vertrouwde woning

Wilt u ook prettig blijven wonen in uw vertrouwde huis in de gemeente Baarle-Nassau? De gemeente, de KBO’s Ulicoten en Baarle-Nassau en enkele speciaal opgeleide vrijwilligers uit ‘Boal’ werken samen om u over comfortverbetering, veilig wonen en woningaanpassing te adviseren.

Informatiebijeenkomsten

De vrijwilligers Connie Sprangers en Jan Boot verzorgen informatiebijeenkomsten, waarin zij praktische voorbeelden en concrete oplossingen aandragen.

• Waar bevinden zich de obstakels in uw huis?
• Hoe pak je die aan?
• Wat voor materialen en hulpmiddelen zijn er?
• Welke ondersteuning kunt u krijgen?

U krijgt tips hoe u met eenvoudige maatregelen al veel kunt bereiken. Ook de meer ingrijpende mogelijkheden om uw huis aan te passen komen aan bod. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen plannen zij meerdere informatiebijeenkomsten.

Woonscan: advies aan huis

U kunt ook bij u thuis een Woonscan laten uitvoeren. Een woonadviseur loopt met u door uw woning om advies te geven. Deze kijkt samen met u waar zich eventuele obstakels in en om uw huis bevinden en wat u daaraan kunt doen. Zo krijgt u een goed beeld van wat u aan uw huis kunt verbeteren om nú en later onbezorgd te wonen. U krijgt een rapportje over uw woning waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen; er staan ook allerlei tips in. Wanneer u dat wenst kan Wonen met Gemak u ook ondersteunen bij de uitvoering van maatregelen of u hiervoor in contact brengen met betrouwbare bedrijven uit de omgeving.

Aanmelden

Wilt u ook deelnemen aan een van de informatiebijeenkomsten in Baarle-Nassau, of wilt u advies? Neem dan contact op met het Servicepunt:
06 – 839 66 100 of [email protected]

De gemeente Baarle-Nassau vindt het belangrijk dat haar inwoners in staat worden gesteld om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De gemeente ondersteunt daarom de voorlichtingsactiviteiten van Wonen met Gemak.


_BT Clear

Gemakkelijk problemen in de buitenruimte melden met de BuitenBeterapp

Sinds 1 september kunt u via uw smartphone problemen in de buitenruimte melden. Dat kan via de app Buitenbeter. Tot dan toe kon dat alleen telefonisch en via de website. U als inwoner van de gemeente Baarle-Nassau kunt met uw smartphone eenvoudig en snel problemen die u buiten tegen komt doorgeven. Een losse stoeptegel, zwerfafval, vernielingen of kapotte straatverlichting meldt u via de mobiele telefoon. Daarbij kunt u een foto meesturen, zodat direct duidelijk is wat er aan de hand is. Op deze manier kunnen medewerkers van de Afdeling Leefomgeving sneller actie ondernemen om het probleem op te lossen. Medewerkers hoeven niet altijd meer op locatie te gaan kijken, de foto maakt immers al duidelijk waar het om gaat.

Verbetering dienstverlening

Wethouder Jan Vermeer is erg blij met de mogelijkheden die de BuitenBeterapp biedt. “Inwoners en bezoekers kunnen nu snel en effectief problemen in de buitenruimte melden. De inwoners kunnen de status van de melding thuis volgen en blijven zo betrokken. Een verbetering van de dienstverlening!”

Download de app gratis

De applicatie is gratis te downloaden en werkt in heel Nederland. Op basis van de locatie komt de melding bij de juiste gemeente terecht. Downloaden kan via www.buitenbeter.nl en via verschillende appstores.

_BT Clear