In de gemeente Steenwijkerland

_BT Clear

Henk Diphoorn – manager Sociaal Werk De Kop

Trijn Jongman– wethouder gemeente Steenwijkerland

Dichtbij onze inwoners

Steenwijkerland is een prachtige gemeente om in te wonen, te werken en je vrije tijd in te besteden. De onderwerpen rondom zorg en welzijn hebben de volle aandacht van wethouder Trijn Jongman. Samen met welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop zet de gemeente zich in voor een sociaal en leefbaar Steenwijkerland.

Meedoen

Stijgende prijzen, krapte op de arbeidsmarkt en een tekort aan vrijwilligers. Er speelt veel momenteel. Sociaal Werk De Kop en de gemeente werken samen met andere organisaties in Steenwijkerland aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Of het nu gaat om een betaalde baan of vrijwilligerswerk. Daar blijven we ons ook het komende jaar voor inzetten. We willen daarbij aansluiten bij de wensen en talenten van onze inwoners.

Manager Henk Diphoorn: ”Iedereen kan met een beetje hulp van betekenis zijn voor een ander en graag willen wij hierbij helpen. Veel inwoners staan voor financiële uitdagingen zoals bijvoorbeeld de betaling van schoolkosten, betaling van culturele en sportieve activiteiten, hoge energieprijzen.

We spelen daarop in en helpen inwoners hiermee. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Voor­zieningen­Wijzer, die wij samen met de woning­corporaties en de gemeente aanbieden. Met de Voor­zieningen­Wijzer krijg je inzicht op welke kosten je kunt besparen.”

Wethouder Trijn Jongman: “Wat je als gemeente wilt, is dat mensen zich kunnen redden in de samenleving. Ieder binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Dat ze mee kunnen komen. Dat ze een fijne woon­omgeving hebben, waarin ze zichzelf kunnen zijn. Dat ze aansluiting vinden. Met een netwerk om zich heen waarop ze kunnen terugvallen en natuurlijk zorgen we als gemeente voor een vangnet als dat niet lukt. We zien dat als je mee kunt doen, dat een positief effect heeft op je mentale gezondheid.

Je goed voelen, lekker in je vel zitten, geen zorgen hebben, is net zo belangrijk als je fysieke gezondheid. Die brede blik op gezondheid willen we stimuleren. Want dat leidt tot de juiste zorg op de juiste plek. En daarin is samenwerking tussen alle partijen, maatschappelijke organisaties en gemeente het sleutelwoord.”

HULP NODIG OF WIL JE JUIST HELPEN?

Het is geweldig om te zien dat er veel inwoners en daarmee vrijwilligers actief betrokken zijn in Steenwijkerland. Sociaal Werk De Kop wil graag samen met deze vrijwilligers meewerken aan een gezonde en vitale samenleving. In deze krant kunnen de inwoners van Steenwijkerland lezen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zorg en ondersteuning in de gemeente. En ook wat je kunt doen voor een ander om samen te zorgen voor een fijne omgeving waarin iedereen kan meedoen.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Sociaal Werk De Kop

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Oktober 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear