Altijd al willen werken tussen de vintage spullen:

bij ons kan dat

_BT Clear

Mens & milieu

Kringlooporganisatie de ARM is een sociale onderneming zonder winstoogmerk die als doel heeft (sociale) werkgelegenheid te bieden en hergebruik te bevorderen van goederen en grondstoffen met een grote positieve impact op mens en milieu!

Omdat we de wereld een beetje mooier willen maken, hebben we van maatschappelijke verantwoordelijkheid ons werk gemaakt. We proberen zoveel mogelijk mensen aan een werkplek te helpen. We streven naar een werksfeer waarin we elkaar respecteren, maar vooral elkaars beperkingen en vaardigheden accepteren zodat iedereen een bijdrage kan leveren binnen zijn/haar eigen mogelijkheden. Onze ervaring is dat mensen gebaat zijn bij een zinvolle dagindeling; onderdeel zijn van een organisatie, structuur in je dag hebben, gezelligheid om je heen, allemaal factoren die we proberen te bieden. Met elkaar werken we d.m.v. hergebruik en recycling bovendien mee aan een duurzame samenleving.

Re-integratie & vrijwilligerswerk

Als Kringloop proberen wij in te spelen op de veranderingen die plaatsvinden in de maatschappij. Mensen die op één of andere wijze (vaak tijdelijk) zijn vastgelopen in hun leven en daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, kunnen bij ons arbeidsritme en werknemersvaardigheden ontwikkelen en daardoor beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. We streven ernaar om medewerkers via een participatiebaan of vrijwilligerswerk door te laten stromen naar een betaalde baan binnen de ARM

Vrijwilligers horen er bij onze stichting helemaal bij en hun inzet waarderen wij enorm. Binnen het vrijwi lligerswerk zijn diverse mogelijkheden, van werkplaats tot winkel, van enkele uren per week tot hele dagen.

Help ons een handje!

De afgelopen jaren hebben kringloopwinkels, ook door hun bijdrage aan een meer circulaire wereld, steeds meer aandacht gekregen in de media. Die aandacht heeft ervoor gezorgd dat de aanvoer van spullen zo sterk is gestegen dat we het met het huidige team niet aankunnen. Vanaf 1 januari 2019 verruimen we daarom de openingstijden van de winkels Oudegracht en gaan we uitbreiden op de sorteerafdeling in Hoograven.

Medewerkers van Kringloopwinkel de ARM aan het sorteren

Zo hebben wij meer tijd om goederen te sorteren en weer klaar te maken voor de verkoop. Dat proces neemt veel tijd in beslag. Als een kast niet geschikt is voor verkoop, dan gaat deze op zo’n manier uit elkaar dat de materialen kunnen worden hergebruikt.

We zijn hartstikke blij met de aanvoer van deze spullen en zijn daarom hard op zoek naar nieuwe sorteer- en verkoopmedewerkers. Heb je zin om tussen vintage spullen te werken en om bij te dragen aan een samenleving waar we zoveel mogelijk he rgebruiken? Grijp dan deze kans en geef je op als vrijwilliger via [email protected] onder vermelding van je naam, een korte motivatie en je beschikbaarheid. Ook als je op zoek bent naar betaald werk, neem dan contact met ons op.

Het magazijn van de sorteerafdeling in Hoograven

_BT Clear

Het Mobiel Geriatrisch Team

Mevrouw M. en haar hondje wonen samen in een eengezinswoning in Overvecht. Ze heeft wat fysieke ongemakken en loopt met een rollator, maar voor de rest gaat het nog prima. Althans, dat vindt ze zelf. Haar dochter denkt daar anders over. Ze merkt dat haar moeder soms wat verward is en vraagt zich af of ze nog wel veilig thuis kan blijven wonen en voor haar hondje kan blijven zorgen. Ook de huisarts is er niet gerust op. Hij besluit tot het inschakelen van het Mobiel Geriatrisch Team van Careyn.

_BT Clear

Het Mobiel Geriatrisch Team bestaat uit een arts, een psycholoog en een casemanager. De arts wordt 'specialist ouderengeneeskunde' genoemd. Ouderen zoals mevrouw M. hebben vaak meerdere gezondheidsproblemen die in samenhang bekeken moeten worden. Dat vraagt om extra deskundigheid. De specialist ouderengeneeskunde heeft die deskundigheid. De psycholoog vult de arts aan. Hij kan heel goed beginnende dementie herkennen, weet alles over de behandeling van stemmingswisselingen en kan hulp bieden bij 'onbegrepen' gedrag.

De casemanager - een gespecialiseerd verpleegkundige - speelt een belangrijk rol bij de begeleiding van de cliënt. Zo ook bij mevrouw M. Casemanager Trees Koeneman: "Het team stelde al vrij snel vast dat er sprake was van beginnende dementie. Careyn heeft heel veel expertise op dat gebied, dus we kunnen goed inspringen op de situatie. Dat geeft ook de dochter veel rust."

In overleg met de huisarts werd goed naar de samenhang van de verschillende problemen gekeken. Daarop besloot de specialist ouderengeneeskunde ook andere behandelaren in te schakelen.

Die komen bij mevrouw M. thuis. Trees: "De ergotherapeut leert mevrouw om met een agenda om te gaan zodat ze bijvoorbeeld op tijd gaat eten. De fysiotherapeut gaat aan de slag met het uitlaten van haar hondje met de rollator. Dat ging de laatste tijd steeds moeizamer. Beiden besteden ze ook aandacht aan het veilig wonen in huis.”

Daarmee is gelijk het grote voordeel van het Mobiel Geriatrisch Team van Careyn aangetoond: veel gespecialiseerde kennis over de zorg voor ouderen en een klein team dat de juiste deskundigen kan inschakelen. Dat gebeurt overigens altijd in overleg met de huisarts. Hij of zij blijft eindverantwoordelijk.

En mevrouw M.? Met de hulp en begeleiding die ze krijgt kan ze veiliger thuis functioneren. Ze is tevreden en blij dat ze haar hondje kan blijven verzorgen. De dochter: "door alle tips en begeleiding laat ik mijn moeder met een geruster hart thuis achter. Ze komt ze weer buiten en is gelukkig weer een stuk vrolijker."

Ook het Mobiel Geriatrisch Team van Careyn inschakelen? Overleg met uw huisarts.

_BT Clear

_BT Clear